Kevin Schijven Kevin Schijven
25/03/2019 17:17 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/03/2019 17:17

Facebook gaat met eigen cryptocurrency niet achter bitcoin aan, maar denkt veel groter!

Nieuws
Kik CEO Ted Livingston: Facebook gaat niet achter bitcoin aan, maar de dollar

Ted Livingston, CEO van de Canadese berichten-app Kik, schrijft in een blogpost op Medium dat hij verwacht dat de cryptocurrency van Facebook niet de concurrentie met bitcoin (BTC) aan zal gaan maar met de Amerikaanse dollar.
Geruchten omtrent de ontwikkeling van een stablecoin van Facebook, een zogenaamde “Facebook Coin”, doen al een tijdje de ronde. Een maand geleden schreef de New York Times dat Facebook verschillende meetings gehad zou hebben met cryptocurrency-exchanges.
De nieuwe cryptocurrency zou ontwikkeld worden met als doel betalingen uit te voeren in apps als Facebook Messenger, Instagram en WhatsApp. De verwachting was dat het de concurrentie met de huidige cryptocurrencies als bitcoin aan wilde gaan, maar Livingston denkt dat Facebook voor iets veel groters gaat:

We weten nu dat Facebook ook hun eigen cryptocurrency gaat lanceren. Maar in plaats van een valuta te creëren voor de digitale wereld, lijkt het erop dat Facebook iets veel groters gaat doen. Het ziet ernaar uit dat ze een valuta gaan creëren voor de fysieke wereld.

Livingston legt uit dat hij denkt dat Facebook in de voetsporen van WeChat wil treden. WeChat is een uiterst populaire chat-app in China die tevens een betaling-app is:

WeChat stond gebruikers toe om hun geld op elk moment af te nemen, maar ze voegden ook steeds meer redenen toe voor mensen om hun geld erop te houden: het betalen van waterrekeningen, het kopen van voedsel, het boeken van vakanties en meer. Al snel nam niemand meer hun geld eraf.

Verder legt de crypto-analist uit dat er elk jaar miljarden dollars worden verstuurd naar vrienden en familie. Deze transacties kosten veel, en de Facebook Coin zou dit veel goedkoper kunnen maken:

Elk jaar sturen mensen die in het buitenland werken honderden miljarden dollars naar familie en vrienden. Tegenwoordig is dit proces traag, duur en gecompliceerd, met een gemiddelde fee van $14 om slechts $200 te verzenden.

Als Facebook mensen een manier zou kunnen bieden om gratis geld naar huis te sturen, zou het een “gamechanger” voor tientallen miljoenen mensen zijn.

Livingston voegt aan zijn verhaal toe dat Facebook deze transacties kan volgen met behulp van blockchain-technologie zonder eerst een bank te hoeven worden:

In plaats van te werken met toezichthouders, zoals WeChat dat in China doet, kan Facebook een wereldwijd financieel systeem uitrollen zonder het tijdrovende proces te doorlopen om per land met regelgevende instanties en banken te werken.

Daaraan voegt hij toe dat een stablecoin niet hetzelfde risico van volatiliteit kent als andere cryptocurrencies:

En met een stablecoin kan geld op de blockchain worden verplaatst zonder het risico dat het meer of minder waardevol wordt dan de lokale fiat-valuta.

Livingston maakt in zijn blogpost nog een gewaagde voorspelling:

Net zoals WeChat contant geld in China heeft vervangen, is het mogelijk dat Facebook binnenkort contant geld in India vervangt.

De CEO van Kik sluit zijn verhaal af met een retorische vraag voor zijn lezers:

Nog niet zo lang geleden was ’s werelds reservevaluta goud, waar de waarde van een dollar was gekoppeld aan de waarde van goud. Maar toen besloten de VS op een dag om de dollar van goud te ontkoppelen, waardoor de weg vrijgemaakt werd voor de dollar om goud te vervangen als de reservevaluta van de wereld.

Dus hier is mijn vraag: wat houdt Facebook tegen om hetzelfde te doen?

Anthony Pompliano, oprichter van Morgan Greek Digital, raadt mensen ten zeerste aan om de blogpost te lezen:


Twee weken geleden zei Ross Sandler, een analist van Barclays, dat de Facebook Coin maar liefst $19 miljard aan omzet zou kunnen opleveren.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie