Rico Engelbarts
02/03/2019 09:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/03/2019 09:19

Facebook in overleg met crypto exchanges over lancering Facebook Coin

icon-altcoins
Altcoin nieuws
facebook_in_overleg_met_crypto_exchanges_over_lancering_facebook_coin

Facebook, de social media-reus die eerder nog cryptocurrency-advertenties aan banden legde op haar platform, is volgens anonieme bronnen bezig met de ontwikkeling van een eigen stablecoin. Dit schreef de New York Times gisteren, 28 februari, op basis van bronnen binnen het team dat de crypto ontwikkelt.
Facebook wil het voor gebruikers van Instagram, WhatsApp en Facebook Messenger mogelijk maken om geld naar elkaar te versturen met behulp van de stablecoin. De stablecoin zou echter niet slechts aan een enkele fiat-valuta gekoppeld zijn, maar aan meerdere valuta. Zo wil het bedrijf ervoor zorgen dat de crypto overal ter wereld gebruikt kan worden.
Om de ‘Facebook Coin’ voor iedereen toegankelijk te maken zal het bedrijf haar platforms herstructureren. Op die manier kan de crypto overal in het ecosysteem van Facebook gebruikt worden, waardoor er zo’n 2,7 miljard potentiële gebruikers zijn.
Facebook zou daarnaast al verschillende meetings hebben gehad met crypto exchanges om de lancering van de crypto zo soepel mogelijk te laten verlopen. Experts zeiden eerder nog dat Facebook Coin aardig wat weerstand kan verwachten aangezien het de bedoeling is dat de crypto overal ter wereld gebruikt kan worden. En gezien het feit dat het van land tot land verschilt hoe cryptocurrencies gereguleerd worden, moeten deze crypto exchanges er uiteindelijk voor gaan zorgen dat Facebook Coin geen regels overtreedt in een land.
Facebook is niet het enige bedrijf dat crypto wil gaan gebruiken om gebruikers van haar berichtendiensten geld te laten versturen. Ook Telegram werkt aan een eigen cryptocurrency, Gram genaamd. De crypto is onderdeel van het Telegram Open Network (TON)-project. Telegram haalde vorig jaar maar liefst $1,7 miljard op tijdens de Initial Coin Offering (ICO), Facebook financiert de ontwikkeling van haar eigen crypto echter volledig zelf.
Volgens de anonieme bronnen probeert het Facebook-team dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling “het product nog in de eerste helft van dit jaar” te lanceren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie