Kevin Schijven Kevin Schijven
13/03/2019 13:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/03/2019 13:30

Barclays analist: “Facebook Coin” zou miljarden kunnen opbrengen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
barclays_analist_facebook_coin_zou_miljarden_kunnen_opbrengen

Als Facebook haar cryptocurrency zou lanceren, zou dat wel eens $19 miljard aan omzet kunnen opleveren, zegt Ross Sandler, een analist van Barclays, tegen CNBC op 11 maart.
Geruchten over een “Facebook Coin” ontstonden al vorig jaar. Naar verluidt zou de sociale mediagigant aan een stablecoin werken voor betalingen in berichtendiensten als WhatsApp en Facebook Messenger.
Volgens de Barclays analist zou de implementatie van een cryptocurrency ergens tussen de $3 en $19 miljard kunnen opbrengen in de komende drie jaar.
De prijs van Facebook aandelen daalde vorig jaar behoorlijk nadat het schandaal van Cambridge Analytica bekend werd, een Brits bedrijf dat banden had met de verkiezingscampagne van Trump en toegang had tot de privégegevens van meer dan 80 miljoen gebruikers.
De introductie van een cryptocurrency zou een nieuwe inkomstenbron kunnen zijn voor Facebook, iets dat “hard nodig is in dit stadium van het verhaal.” Aldus Ross Sandler.
Facebook was in 2010 al met een dergelijk project aan het werk, een digitale valuta dat toen “Facebook Credits” heette. In veel opzichten leek dit op een cryptocurrency en het doel was om gebruikers de mogelijkheid te geven in-app aankopen te doen met deze zogeheten credits.
Verder zegt Sandler dat de eerste versie van de Facebook Coin waarschijnlijk veel zal lijken op de credits uit 2010. De eerste versie zal alleen bedoeld zijn voor micro-payments en binnenlandse peer-to-peer (p2p) geldoverdrachten. Sandler geeft ook aan dat het huidige project veel ambitieuzer is dan de vorige.
Eind vorige maand sprak CEO Mark Zuckerberg over de potentie van blockchain-technologie en over onderzoek naar de mogelijkheid om de technologie te gebruiken voor de login procedure van Facebook.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie