barclays_analist_facebook_coin_zou_miljarden_kunnen_opbrengen

Barclays analist: “Facebook Coin” zou miljarden kunnen opbrengen

Als Facebook haar cryptocurrency zou lanceren, zou dat wel eens $19 miljard aan omzet kunnen opleveren, zegt Ross Sandler, een analist van Barclays, tegen CNBC op 11 maart.

Geruchten over een “Facebook Coin” ontstonden al vorig jaar. Naar verluidt zou de sociale mediagigant aan een stablecoin werken voor betalingen in berichtendiensten als WhatsApp en Facebook Messenger.

Volgens de Barclays analist zou de implementatie van een cryptocurrency ergens tussen de $3 en $19 miljard kunnen opbrengen in de komende drie jaar.

Advertentie

De prijs van Facebook aandelen daalde vorig jaar behoorlijk nadat het schandaal van Cambridge Analytica bekend werd, een Brits bedrijf dat banden had met de verkiezingscampagne van Trump en toegang had tot de privégegevens van meer dan 80 miljoen gebruikers.

De introductie van een cryptocurrency zou een nieuwe inkomstenbron kunnen zijn voor Facebook, iets dat “hard nodig is in dit stadium van het verhaal.” Aldus Ross Sandler.

Facebook was in 2010 al met een dergelijk project aan het werk, een digitale valuta dat toen “Facebook Credits” heette. In veel opzichten leek dit op een cryptocurrency en het doel was om gebruikers de mogelijkheid te geven in-app aankopen te doen met deze zogeheten credits.

Verder zegt Sandler dat de eerste versie van de Facebook Coin waarschijnlijk veel zal lijken op de credits uit 2010. De eerste versie zal alleen bedoeld zijn voor micro-payments en binnenlandse peer-to-peer (p2p) geldoverdrachten. Sandler geeft ook aan dat het huidige project veel ambitieuzer is dan de vorige.

Eind vorige maand sprak CEO Mark Zuckerberg over de potentie van blockchain-technologie en over onderzoek naar de mogelijkheid om de technologie te gebruiken voor de login procedure van Facebook.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€5.890,00 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€5.917,60 Kopen
2
2
Bitonic
Reviewed
€5.928,70 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€5.932,21 Kopen
4
4
Anycoin Direct
Reviewed
€5.959,25 Kopen
5
5
Bitcoinmeester
Reviewed
€5.977,00 Kopen
Laatste nieuws