Facebook CEO Zuckerberg is geïnteresseerd in blockchain voor Facebook

Facebook CEO Zuckerberg is geïnteresseerd in blockchain voor Facebook

0

Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, zegt dat hij zeer geïnteresseerd is in blockchain-technologie voor Facebook, vooral voor de login-procedure, tijdens een interview op 20 februari.

In het interview spreekt de CEO met professor Jonathan Zittrain van Harvard Law over de potentie van een gedecentraliseerd internet. Over het gebruik van blockchain-technologie op Facebook zegt Zuckerberg het volgende:

Een manier om blockchain te gebruiken waar ik over heb nagedacht, hoewel ik nog geen manier heb gevonden om dit te laten werken, gaat over authenticatie en het verlenen van toegang tot je gegevens aan verschillende diensten. Dus, het idee van wat we hebben met Facebook Connect vervangen door iets dat echt gedistribueerd is.

Daar voegt de CEO verder aan toe:

Je neemt in principe je informatie, je bewaart het op een gedecentraliseerd systeem en je hebt de keuze om in te loggen op verschillende plaatsen en je hoeft niet langs een tussenpersoon. Er zijn een heleboel dingen waarvan ik denk dat dat heel aantrekkelijk zou zijn.

Zuckerberg geeft aan dat zo’n systeem aantrekkelijk zou zijn voor ontwikkelaars, maar dat er ook een keerzijde aan is:

Het is een stuk eenvoudiger om grote bedrijven zoals Facebook of Google aansprakelijk te stellen in plaats van een reeks apps van derden. Je zou ook meer gevallen van misbruik hebben en het regres zou veel moeilijker zijn.

Zuckerberg verwijst hiermee naar Cambridge Analytica, het bedrijf dat werd ingehuurd door de verkiezingscampagne van president Trump en toegang had tot de privégegevens van meer dan 80 miljoen Facebook-gebruikers. Zulke bedrijven zouden dan moeilijker tegen te houden zijn volgens Zuckerberg.

Eerder deze maand nam Facebook het blockchain-bedrijf Chainspace over. Eind vorig jaar ontstonden geruchten dat Facebook bezig zou zijn met het ontwikkelen van een eigen cryptocurrency, een stablecoin, voor betalingen in WhatsApp.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws