Kevin Schijven Kevin Schijven
21/02/2019 16:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2019 16:45

Facebook CEO Zuckerberg is geïnteresseerd in blockchain voor Facebook

Nieuws
Facebook CEO Zuckerberg is geïnteresseerd in blockchain voor Facebook

Foto: Frederic Legrand – COMEO/Shutterstock

Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, zegt dat hij zeer geïnteresseerd is in blockchain-technologie voor Facebook, vooral voor de login-procedure, tijdens een interview op 20 februari.
In het interview spreekt de CEO met professor Jonathan Zittrain van Harvard Law over de potentie van een gedecentraliseerd internet. Over het gebruik van blockchain-technologie op Facebook zegt Zuckerberg het volgende:

Een manier om blockchain te gebruiken waar ik over heb nagedacht, hoewel ik nog geen manier heb gevonden om dit te laten werken, gaat over authenticatie en het verlenen van toegang tot je gegevens aan verschillende diensten. Dus, het idee van wat we hebben met Facebook Connect vervangen door iets dat echt gedistribueerd is.

Daar voegt de CEO verder aan toe:

Je neemt in principe je informatie, je bewaart het op een gedecentraliseerd systeem en je hebt de keuze om in te loggen op verschillende plaatsen en je hoeft niet langs een tussenpersoon. Er zijn een heleboel dingen waarvan ik denk dat dat heel aantrekkelijk zou zijn.

Zuckerberg geeft aan dat zo’n systeem aantrekkelijk zou zijn voor ontwikkelaars, maar dat er ook een keerzijde aan is:

Het is een stuk eenvoudiger om grote bedrijven zoals Facebook of Google aansprakelijk te stellen in plaats van een reeks apps van derden. Je zou ook meer gevallen van misbruik hebben en het regres zou veel moeilijker zijn.

Zuckerberg verwijst hiermee naar Cambridge Analytica, het bedrijf dat werd ingehuurd door de verkiezingscampagne van president Trump en toegang had tot de privégegevens van meer dan 80 miljoen Facebook-gebruikers. Zulke bedrijven zouden dan moeilijker tegen te houden zijn volgens Zuckerberg.
Eerder deze maand nam Facebook het blockchain-bedrijf Chainspace over. Eind vorig jaar ontstonden geruchten dat Facebook bezig zou zijn met het ontwikkelen van een eigen cryptocurrency, een stablecoin, voor betalingen in WhatsApp.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie