cryptocurrency_en_facebook_een_goede_of_slechte_combinatie

Cryptocurrency en Facebook; een goede of slechte combinatie?

Vorige maand maakte Facebook bekend dat het een eigen stablecoin aan het ontwikkelen is voor betalingen in Whatsapp, maar is Facebook wel geschikt voor het gebruik van cryptocurrency?

Cryptocurrency gaat over decentralisatie, veiligheid en privacy. Dat zijn nou niet bepaald de aspecten die opkomen als men het over Facebook heeft. Facebook is een gecentraliseerd platform dat gecensureerd en gemanipuleerd wordt en gebruikersdata deelt met derden.

Het is inmiddels bekend dat Facebook-gebruikers in een informatiebubbel zitten en alleen te zien krijgen wat in hun straatje past, bijvoorbeeld gestuurd door politieke voorkeur. Rusland wordt beschuldigd van het manipuleren van de Amerikaanse verkiezingen in 2016 via Facebook door hierop in te spelen.

Advertentie

Ook het bedrijf Cambridge Analytica, dat werd ingehuurd voor de verkiezingscampagne van Trump, had toegang gekregen tot de privégegevens van meer dan 80 miljoen Facebook-gebruikers. Het bedrijf leverde tools om te herkennen wie de Amerikaanse kiesgerechtigden zijn en om vervolgens hun gedrag te manipuleren.

Dan is er nog het verhaal uit september 2018 dat Facebook massaal berichten van mensen censureerde die melding deden over een datalek dat meer dan 50 miljoen mensen trof. Hoewel oprichter Mark Zuckerberg zich vorig jaar voor het Amerikaanse congres moest verantwoorden, lijkt dat niet veel uitgehaald te hebben.

Toch is er ook een positieve kant aan het verhaal. Facebook is zo immens groot dat als het bedrijf de crypto-wereld betreedt, het voor een hoog adoptiegehalte zou kunnen zorgen. Toch is het maar de vraag of mensen bereid zijn hun geld in een platform als Facebook te steken, dat de laatste tijd niet bekend staat om haar betrouwbaarheid.

Zou jij investeren in Facebook als dat in de toekomst met cryptocurrency kan?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
1
1
Bitonic
Reviewed
€15.906,40 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.942,70 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€15.988,20 Kopen
4
4
SATOS
Reviewed
€16.158,00 Kopen
Laatste nieuws