Kevin Schijven Kevin Schijven
04/12/2020 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/12/2020 07:04

Facebook Libra verandert plotseling van naam, gaat de stablecoin binnenkort nog lanceren?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Facebook Libra verandert plotseling van naam, gaat de stablecoin binnenkort nog lanceren?

Libra, de aankomende stablecoin van Facebook, heeft een nieuwe naam ontvangen: Diem.
Daarnaast heet de Libra Association, het consortium van 27 bedrijven opgesteld door Facebook ter ontwikkeling van Libra, nu de Diem Association.

We zijn verheugd om Diem te introduceren, een nieuwe naam die de groeiende volwassenheid en onafhankelijkheid van het project aangeeft.

Aldus Stuart Levey, CEO van de Diem Association, in een persbericht. Hiermee probeert het project zichzelf te distantiëren van de originele visie van Libra. Toen Libra officieel werd aangekondigd in de zomer van 2019 werd het zwaar bekritiseerd door regelgevers. De Libra zou namelijk een dreiging voor de wereldwijde monetaire stabiliteit kunnen zijn.

De oorspronkelijke naam was gekoppeld aan een vroege iteratie van het project, die moeilijk werd ontvangen door toezichthouders. We hebben die stelling ingrijpend veranderd.

Onlangs was al op Crypto Insiders te lezen dat de stablecoin van Facebook wellicht al in januari 2021 lanceert. De lancering is afhankelijk van een goedkeuring van de Zwitserse Financial Market Supervisory Authority (FINMA).
Het zal echter niet helemaal meer in dezelfde vorm zijn als voorheen. Stablecoins zijn cryptocurrencies die gebonden zijn aan de waarde van een andere valuta of activa. Het oorsponkelijke plan was om Libra te verbinden aan een mandje van verschillende valuta.
Eerst zal alleen de “Diem dollar” lanceren. Deze stablecoin is alleen gekoppeld aan de Amerikaanse dollar (USD). Het project maakt nog wel gebruik van blockchain-technologie, meldt Levey:

Het project is op technisch niveau klaar om te lanceren. En hoewel het project sinds de onthulling in omvang is geëvolueerd, gebruikt het nog steeds een blockchain. We denken dat er technologische en bestuurlijke voordelen zijn verbonden aan het hebben van een blockchain.

Het maakt innovatie en samenwerking mogelijk in de open source-ruimte waarvan we denken dat het echt potentieel toevoegt aan het totale project. Het voegt samenwerking en innovatie toe, en een van de dingen die ik er eerlijk gezegd leuk aan vind, is dat er use-cases en innovaties zullen worden ontwikkeld die we bij de Diem Association nooit zelf zouden hebben bedacht.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie