Facebook Libra verandert plotseling van naam, gaat de stablecoin binnenkort nog lanceren?

Libra, de aankomende stablecoin van Facebook, heeft een nieuwe naam ontvangen: Diem.

Daarnaast heet de Libra Association, het consortium van 27 bedrijven opgesteld door Facebook ter ontwikkeling van Libra, nu de Diem Association.

We zijn verheugd om Diem te introduceren, een nieuwe naam die de groeiende volwassenheid en onafhankelijkheid van het project aangeeft.

Aldus Stuart Levey, CEO van de Diem Association, in een persbericht. Hiermee probeert het project zichzelf te distantiëren van de originele visie van Libra. Toen Libra officieel werd aangekondigd in de zomer van 2019 werd het zwaar bekritiseerd door regelgevers. De Libra zou namelijk een dreiging voor de wereldwijde monetaire stabiliteit kunnen zijn.

De oorspronkelijke naam was gekoppeld aan een vroege iteratie van het project, die moeilijk werd ontvangen door toezichthouders. We hebben die stelling ingrijpend veranderd.

Onlangs was al op Crypto Insiders te lezen dat de stablecoin van Facebook wellicht al in januari 2021 lanceert. De lancering is afhankelijk van een goedkeuring van de Zwitserse Financial Market Supervisory Authority (FINMA).

Het zal echter niet helemaal meer in dezelfde vorm zijn als voorheen. Stablecoins zijn cryptocurrencies die gebonden zijn aan de waarde van een andere valuta of activa. Het oorsponkelijke plan was om Libra te verbinden aan een mandje van verschillende valuta.

Eerst zal alleen de “Diem dollar” lanceren. Deze stablecoin is alleen gekoppeld aan de Amerikaanse dollar (USD). Het project maakt nog wel gebruik van blockchain-technologie, meldt Levey:

Het project is op technisch niveau klaar om te lanceren. En hoewel het project sinds de onthulling in omvang is geëvolueerd, gebruikt het nog steeds een blockchain. We denken dat er technologische en bestuurlijke voordelen zijn verbonden aan het hebben van een blockchain.

Het maakt innovatie en samenwerking mogelijk in de open source-ruimte waarvan we denken dat het echt potentieel toevoegt aan het totale project. Het voegt samenwerking en innovatie toe, en een van de dingen die ik er eerlijk gezegd leuk aan vind, is dat er use-cases en innovaties zullen worden ontwikkeld die we bij de Diem Association nooit zelf zouden hebben bedacht.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€29.356,20 Kopen
1
Bitcoinmeester
€29.655,80 Kopen
2
Litebit
€29.695,20 Kopen
3
SATOS
€29.876,80 Kopen
Meer nieuws

Cryptocurrency exchange Kraken verwijdert ripple (XRP)

Weer een tegenslag voor ripple (XRP). De grote cryptocurrency exchange Kraken heeft namelijk besloten om de altcoin van zijn platform te verwijderen voor Amerikaanse...

Timo’s take: Bitcoin (BTC) raket krijgt nieuwe brandstof van Joe Biden

De bitcoin (BTC) koers is gedurende de pandemie tot ongekende hoogtes gestegen. De stijging gaat gepaard met een versnellende adoptie van institutionele investeerders die...

Tesla CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC), en cryptocurrency scams met zijn beeltenis nemen weer toe

Tesla en SpaceX CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC) op Twitter en dat trekt natuurlijk weer veel aandacht. Eerder deze week zei...

Britse financieel adviseur wil bitcoin (BTC) volledig verbieden, succes lijkt onwaarschijnlijk

De Britse financieel adviseur Neil Liversidge, naar verluidt een veteraan in het vak, dringt de Britse regering aan om álle transacties met cryptocurrencies waaronder...

Polkadot schiet XRP langs, is nu 4e grootste cryptocurrency en bereikt samen met Chainlink nieuwe ATH

Polkadot (DOT) begint sterk aan 2021. De totale marktkapitalisatie van DOT is vandaag gestegen naar de vierde plaats qua grootste cryptocurrencies op de markt...

Grayscale koopt direct duizenden bitcoins (BTC) na openen deuren voor nieuwe investeerders

Op 13 januari opende Grayscale de deuren weer voor nieuwe investeerders. Niet lang daarna werd al duidelijk dat de vraag naar bitcoin (BTC) onder...