Kevin Schijven Kevin Schijven
27/11/2020 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/11/2020 12:22

Gaat Facebooks Libra al aankomende januari lanceren? Dat zeggen drie betrokken personen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Gaat Facebooks Libra al aankomende januari lanceren? Dat zeggen drie betrokken personen

Facebook is wellicht van plan om de Libra al aankomende januari te lanceren. Dat meldt The Financial Times (FT) op 27 november:


De Libra is een zogeheten stablecoin, dat is een digitale munt waarvan de waarde gekoppeld is aan een andere valuta of activa. In het geval van Libra zou dat een “mandje” van verschillende valuta worden.
De Libra werd vorig jaar aangekondigd, maar Facebook kreeg hier veel kritiek over, voornamelijk vanuit regelgevers. Libra zou een bedreiging zijn voor de monetaire stabiliteit, maar het was vooral Facebooks reputatie omtrent privacy wat mensen sceptisch maakt.
Hierdoor werd de situatie omtrent Libra erg onzeker. Een groot aantal bedrijven, waaronder PayPal en Mastercard, verlieten de Libra Association, het consortium van bedrijven dat werd opgesteld voor de ontwikkeling van Libra. In antwoord op Facebooks digitale munt zijn veel centrale banken in de wereld begonnen met onderzoek naar zogenaamde central bank digital currencies (CBDC).
Het werd onduidelijk wanneer Libra zou lanceren, en of dit überhaupt nog zou gebeuren. Volgens drie personen betrokken bij het project lanceert Libra misschien al in januari, meldt de FT. Het zal echter wellicht in een beperkt formaat zijn.
De exacte lanceerdatum hangt af of het project goedkeuring krijgt van de Zwitserse Financial Market Supervisory Authority (FINMA), en dat zou al in januari kunnen zijn, zeggen de drie. Een aanvraag werd hiervoor in mei ingediend.
De eerste versie zal alleen aan de dollar gekoppeld zijn, zegt een van de drie personen. Versies aan andere valuta gekoppeld zouden later kunnen lanceren. Ook zou Novi, dat voormalig Calibra heette, al een wallet klaar hebben voor gebruik. Novi heeft hiervoor ook een vergunning nodig, een voor elke staat in de VS. Het bedrijf zou inmiddels al een groot aantal in handen hebben, maar mist nog ongeveer 10 vergunning, waaronder de BitLicense van New York.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie