Kevin Schijven Kevin Schijven
27/11/2020 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/11/2020 12:22

Gaat Facebooks Libra al aankomende januari lanceren? Dat zeggen drie betrokken personen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Gaat Facebooks Libra al aankomende januari lanceren? Dat zeggen drie betrokken personen

Facebook is wellicht van plan om de Libra al aankomende januari te lanceren. Dat meldt The Financial Times (FT) op 27 november:


De Libra is een zogeheten stablecoin, dat is een digitale munt waarvan de waarde gekoppeld is aan een andere valuta of activa. In het geval van Libra zou dat een “mandje” van verschillende valuta worden.
De Libra werd vorig jaar aangekondigd, maar Facebook kreeg hier veel kritiek over, voornamelijk vanuit regelgevers. Libra zou een bedreiging zijn voor de monetaire stabiliteit, maar het was vooral Facebooks reputatie omtrent privacy wat mensen sceptisch maakt.
Hierdoor werd de situatie omtrent Libra erg onzeker. Een groot aantal bedrijven, waaronder PayPal en Mastercard, verlieten de Libra Association, het consortium van bedrijven dat werd opgesteld voor de ontwikkeling van Libra. In antwoord op Facebooks digitale munt zijn veel centrale banken in de wereld begonnen met onderzoek naar zogenaamde central bank digital currencies (CBDC).
Het werd onduidelijk wanneer Libra zou lanceren, en of dit überhaupt nog zou gebeuren. Volgens drie personen betrokken bij het project lanceert Libra misschien al in januari, meldt de FT. Het zal echter wellicht in een beperkt formaat zijn.
De exacte lanceerdatum hangt af of het project goedkeuring krijgt van de Zwitserse Financial Market Supervisory Authority (FINMA), en dat zou al in januari kunnen zijn, zeggen de drie. Een aanvraag werd hiervoor in mei ingediend.
De eerste versie zal alleen aan de dollar gekoppeld zijn, zegt een van de drie personen. Versies aan andere valuta gekoppeld zouden later kunnen lanceren. Ook zou Novi, dat voormalig Calibra heette, al een wallet klaar hebben voor gebruik. Novi heeft hiervoor ook een vergunning nodig, een voor elke staat in de VS. Het bedrijf zou inmiddels al een groot aantal in handen hebben, maar mist nog ongeveer 10 vergunning, waaronder de BitLicense van New York.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie