Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Altcoin nieuws Facebook Libra: Vertrouwen consumenten VS en VK laag, maar niet in China!

Facebook Libra: Vertrouwen consumenten VS en VK laag, maar niet in China!

Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van de respondenten een cryptocurrency ontwikkeld door Facebook niet zou vertrouwen. Dit vertrouwen ontbreekt vooral door het verleden van Facebook. In China blijkt de interesse in Libra juist groter te zijn dan verwacht.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de messaging app Viber. Het bedrijf vroeg mensen in de Verenigde Staten (VS) en het Verenigd Koninkrijk (VK) wat zij van een cryptocurrency van de social media-gigant zouden vinden.

- Advertentie -

49% van de respondenten zou een dergelijke cyptocurrency niet vertrouwen. Daar komt nog bovenop dat slechts 4% in het VK en 2,5% in de VS Facebook als bedrijf vertrouwt.

Dit is overigens niet de eerste keer dat het gebrek aan vertrouwen wordt vastgesteld. In mei van dit jaar deed mediaplatform Diar een vergelijkbaar onderzoek. Diar concludeerde toen dat Facebook grote demografische uitdagingen voor de boeg heeft om een brede adoptie van Libra te realiseren.

China

Aan de andere kant van de wereld, in China om precies te zijn, blijkt de interesse in de cryptocurrency juist toe te nemen. Dit blijkt uit de trends op Weibo, de Chinese versie van Google’s zoekmachine.

Het woord Libra is daar nu het op twee na populairste zoekwoord. Op de eerste en tweede plek staan “Chinese filmster” en “Mona Lisa”. Ondanks de onvriendelijke houding van het land ten opzichte van cryptocurrencies blijkt Libra toch een golf van interesse op gang te hebben gebracht.

Libra blijft wereldwijd onder grote druk staan. Zo wordt Facebook onder andere in de VS gehoord over het project. Ook moet Facebook zich misschien in het VK komen verantwoorden. Het House of Commons’ Digital, Culture, Media and Sport Committee gaat het project misschien tegen het licht houden. Voorzitter van het comité, Damian Collins zei:

Als we dit betalingssysteem laten maken door Facebook dat bestaat in een ommuurd Facebook-ecosysteem, waar niemand echt toegang toe heeft of vragen over kan stellen, dan moeten we ons zorgen maken dat dit systeem enorme fraude mogelijk maakt.

Heb je van ’t weekend de meest recente bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.191,72 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.084,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.144,26 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.148,98 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.153,71 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...