Timo Bult Timo Bult
24/07/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/07/2019 06:00

Facebook Libra: Vertrouwen consumenten VS en VK laag, maar niet in China!

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van de respondenten een cryptocurrency ontwikkeld door Facebook niet zou vertrouwen. Dit vertrouwen ontbreekt vooral door het verleden van Facebook. In China blijkt de interesse in Libra juist groter te zijn dan verwacht.
Het onderzoek werd uitgevoerd door de messaging app Viber. Het bedrijf vroeg mensen in de Verenigde Staten (VS) en het Verenigd Koninkrijk (VK) wat zij van een cryptocurrency van de social media-gigant zouden vinden.
49% van de respondenten zou een dergelijke cyptocurrency niet vertrouwen. Daar komt nog bovenop dat slechts 4% in het VK en 2,5% in de VS Facebook als bedrijf vertrouwt.
Dit is overigens niet de eerste keer dat het gebrek aan vertrouwen wordt vastgesteld. In mei van dit jaar deed mediaplatform Diar een vergelijkbaar onderzoek. Diar concludeerde toen dat Facebook grote demografische uitdagingen voor de boeg heeft om een brede adoptie van Libra te realiseren.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

China

Aan de andere kant van de wereld, in China om precies te zijn, blijkt de interesse in de cryptocurrency juist toe te nemen. Dit blijkt uit de trends op Weibo, de Chinese versie van Google’s zoekmachine.
Het woord Libra is daar nu het op twee na populairste zoekwoord. Op de eerste en tweede plek staan “Chinese filmster” en “Mona Lisa”. Ondanks de onvriendelijke houding van het land ten opzichte van cryptocurrencies blijkt Libra toch een golf van interesse op gang te hebben gebracht.
Libra blijft wereldwijd onder grote druk staan. Zo wordt Facebook onder andere in de VS gehoord over het project. Ook moet Facebook zich misschien in het VK komen verantwoorden. Het House of Commons’ Digital, Culture, Media and Sport Committee gaat het project misschien tegen het licht houden. Voorzitter van het comité, Damian Collins zei:

Als we dit betalingssysteem laten maken door Facebook dat bestaat in een ommuurd Facebook-ecosysteem, waar niemand echt toegang toe heeft of vragen over kan stellen, dan moeten we ons zorgen maken dat dit systeem enorme fraude mogelijk maakt.

Heb je van ’t weekend de meest recente bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie