Timo Bult Timo Bult
24/07/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/07/2019 06:00

Facebook Libra: Vertrouwen consumenten VS en VK laag, maar niet in China!

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van de respondenten een cryptocurrency ontwikkeld door Facebook niet zou vertrouwen. Dit vertrouwen ontbreekt vooral door het verleden van Facebook. In China blijkt de interesse in Libra juist groter te zijn dan verwacht.
Het onderzoek werd uitgevoerd door de messaging app Viber. Het bedrijf vroeg mensen in de Verenigde Staten (VS) en het Verenigd Koninkrijk (VK) wat zij van een cryptocurrency van de social media-gigant zouden vinden.
49% van de respondenten zou een dergelijke cyptocurrency niet vertrouwen. Daar komt nog bovenop dat slechts 4% in het VK en 2,5% in de VS Facebook als bedrijf vertrouwt.
Dit is overigens niet de eerste keer dat het gebrek aan vertrouwen wordt vastgesteld. In mei van dit jaar deed mediaplatform Diar een vergelijkbaar onderzoek. Diar concludeerde toen dat Facebook grote demografische uitdagingen voor de boeg heeft om een brede adoptie van Libra te realiseren.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

China

Aan de andere kant van de wereld, in China om precies te zijn, blijkt de interesse in de cryptocurrency juist toe te nemen. Dit blijkt uit de trends op Weibo, de Chinese versie van Google’s zoekmachine.
Het woord Libra is daar nu het op twee na populairste zoekwoord. Op de eerste en tweede plek staan “Chinese filmster” en “Mona Lisa”. Ondanks de onvriendelijke houding van het land ten opzichte van cryptocurrencies blijkt Libra toch een golf van interesse op gang te hebben gebracht.
Libra blijft wereldwijd onder grote druk staan. Zo wordt Facebook onder andere in de VS gehoord over het project. Ook moet Facebook zich misschien in het VK komen verantwoorden. Het House of Commons’ Digital, Culture, Media and Sport Committee gaat het project misschien tegen het licht houden. Voorzitter van het comité, Damian Collins zei:

Als we dit betalingssysteem laten maken door Facebook dat bestaat in een ommuurd Facebook-ecosysteem, waar niemand echt toegang toe heeft of vragen over kan stellen, dan moeten we ons zorgen maken dat dit systeem enorme fraude mogelijk maakt.

Heb je van ’t weekend de meest recente bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie