Fidelity is van plan ethereum (ETH) volgend jaar te ondersteunen

Fidelity Digital Assets (FDAS), de cryptocurrency afdeling van de investeringsreus Fidelity Investments, gaat wellicht ethereum (ETH) ondersteunen vanaf 2020. Dat zegt de president van FDAS, Tom Jessop, in een interview met The Block, gepubliceerd op 13 december.

FDAS werd begin 2019 gelanceerd en biedt custody, oftewel een opslagdienst, en handelshulpmiddelen aan institutionele klanten. Het bedrijf richt zich momenteel alleen nog op bitcoin (BTC).

Tijdens het interview vraagt de interviewer, Frank Chaparro, aan Jessop: “waarom niet ethereum?” Jessop meldt dat de FDAS al veel werk in de altcoin gestoken heeft en dat het van plan is om ETH in 2020 te ondersteunen:

Weet je, we hebben al veel werk aan ethereum besteed. We zijn van plan het in het nieuwe jaar te ondersteunen. We worden erg geleid door onze klanten. En nogmaals, terugkomend op het feit dat we met veel traditionele instellingen spreken, is bitcoin een beetje het gateway-product, toch?

Verder meldt Jessop dat bitcoin het langste op de markt is en dat er daarom de meeste data over beschikbaar is. Tevens zijn institutionele investeerders momenteel het meest geïnteresseerd in bitcoin, dus voor FDAS lag het meest voor de hand om eerst te beginnen met de grootste cryptocurrency op de markt.

Ook wordt aan Jessop gevraagd of er ooit een “golf” zal zijn van institutionele investeerders in de sector. Jessop zegt dat hij het niet zeker weet, maar hij denkt dat het geleidelijk zal verlopen en vindt daarom golf niet het juiste woord:

Ik weet niet of het een golf is, het kan een deining zijn. Ik bedoel, laten we een ander woord kiezen dat geen golf is. Ik denk dat het stabiel is – weet je, misschien is het meer een vloed dan een golf. Misschien is het gewoon iets dat opbouwt en opbouwt en opbouwt. Ik weet het niet.

Jessop zegt dat sommige institutionele klanten al jaren de cryptocurrency-markt in de gaten houden en dat er vooruitgang geboekt wordt als het gaat om het wegnemen van hun terughoudendheid:

De top drie redenen waarom instellingen terughoudend waren om de sector in te stappen: Een daarvan is prijsvolatiliteit, de andere was een gebrek aan duidelijkheid in de regelgeving en de derde was het ontbreken van een track record, toch?

Dat wil zeggen: Hoe weet ik, als ik dit ding koop, het morgen nog bestaat? Welke aanwijzing van duurzaamheid of levensduur heb ik gebaseerd op het feit dat dit actief 10 jaar oud is? Ik denk dat veel van deze dingen zichzelf met de tijd oplossen.

Jessop meldt niet wanneer ondersteuning voor Ethereum live zou gaan. Eind vorige maand ontving FDAS een vergunning van de New York State Department of Financial Services (NYFDS) om een custody-dienst in de staat New York te mogen opereren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€31.394,10 Kopen
1
Bitvavo
€30.819,90 Kopen
2
Bitcoinmeester
€31.073,90 Kopen
3
Litebit
€31.105,90 Kopen
Meer nieuws

Anchorage wordt allereerste nationale cryptocurrency bank in de VS; “een grote verschuiving”

Groot nieuws in de crypto sector: Anchorage, een cryptocurrency custodian of bewaardienst, kondigt op 13 januari aan dat het nu het eerste crypto-bedrijf is...

Man die 7.500 bitcoins (BTC) weggooidde biedt nu $72 miljoen om ze terug te vinden

James Howells, de Brit die in 2013 per ongeluk een harde schijf met 7.500 bitcoins (BTC) weggooide, gaat het nog een keer proberen om...

Duits bedrijf gebruikt Stellar (XLM) voor uitgifte van €20 miljoen aan obligaties

Het is altijd mooi om te zien wanneer de traditionele financiële wereld een blockchain-netwerk gebruikt en dus de nieuwe technologie adopteert! Het Duitse Vonovia,...

Bitcoin (BTC) is wat het internet wil zijn, zegt Twitter CEO Jack Dorsey die verbod op president Trump toelicht

President Donald Trump is de afgelopen dagen van meerdere sociale mediaplatformen verbannen, waaronder Facebook, Instagram, YouTube en Twitter. Na de recente bestorming van het Capitool...

XRP is geen effect volgens Japanse toezichthouder, Grayscale ontbindt XRP fonds vanwege Ripple rechtszaak

De financiële toezichthouder van Japan, de Financial Services Agency (FSA), beschouwt XRP (XRP) niet als een security, oftewel effect. Dat zou de FSA aan...

Polkadot (DOT) bereikt nieuwe all-time high, maar wat voor een project is het eigenlijk?

Zoals vanochtend gelezen kon worden steeg polkadot (DOT) de afgelopen 24 uur flink in waarde. De altcoin was hiermee de grootste stijger van de...