Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Fidelity ontvangt vergunning voor bitcoin (BTC) bewaardienst in New York

Fidelity Digital Asset Services (FDAS) heeft een vergunning ontvangen van de New York State Department of Financial Services (NYFDS) om een cryptocurrency-opslagdienst te opereren. Dat blijkt uit een persbericht gepubliceerd op 19 november.

De NYFDS heeft met de vergunning toestemming verleend aan de FDAS om bitcoin (BTC) te mogen opslaan en verhandelen in de staat New York met een dienst die voornamelijk gericht is op de institutionele investeerder.

- Advertentie -

De FDAS behoort tot Fidelity Investements, een gigantische speler in de wereld van financiën die zo’n $2.8 biljoen aan verscheidene activa beheert. Linda A. Lacewell, toezichthouder van de NYFDS, kondigde het nieuws aan in het persbericht aan en zegt:

Als de financiële hoofdstad van de wereld moet New York ook het centrum van financiële innovatie blijven. De DFS zal regulerend toezicht blijven houden op nieuwe technologieën om zowel innovatie te bevorderen als consumenten, bedrijven en markten te beschermen.

Deze goedkeuring is verder bewijs dat innovatie en consumentenbescherming naast elkaar kunnen bestaan in de ontwikkelende en groeiende financiële dienstverlening in New York.

Michael O’Reilly, COO van FADS, meldt het volgende erover in een blogpost:

De diensten voor bewaring en uitvoering van de handel die wij leveren, zijn essentiële bouwstenen voor de voortdurende adoptie van digitale activa door institutionele beleggers.

De aanwijzing als een New York trustmaatschappij onder toezicht en onderzoek van de DFS is gebaseerd op de geloofwaardigheid en het vertrouwen dat we vestigen bij instellingen en andere marktdeelnemers.

 We zullen een leidende rol blijven spelen bij het ondersteunen van de ontwikkeling van het hele ecosysteem bij het uitbreiden van ons bedrijf en de klanten die we bedienen.

Onlangs kondigde Bakkt, het fysieke bitcoin-futurescontracten platform van de Intercontinental Exchange (ICE), aan dat het ook een vergunning heeft ontvangen van de NYFDS om een bitcoin-opslagdienst te lanceren. Er zijn nu 23 cryptocurrency-bedrijven in de staat New York met deze vergunning.

Crypto Insider David heeft een gloednieuwe wekelijkse koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.267,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.096,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.108,20 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.139,00 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.183,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.096,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.108,20 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.139,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.183,30 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.267,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...