Filecoin (FIL) miners staken massaal een dag na lancering, wat is hier aan de hand

Filecoin (FIL) miners staken massaal een dag na lancering, wat is hier aan de hand?

Op 15 oktober lanceerde het langverwachte Filecoin (FIL), een nieuw gedecentraliseerd opslagnetwerk. Echter hebben meerdere Filecoin miners een dag na de lancering besloten om hun werkzaamheden te staken. Dat meldt het Chinese 8BTC News op 17 oktober.

Filecoin wil de concurrentie aangaan met opslagdiensten als Amazon Web Services (AWS) en Google Cloud, maar dan op een gedecentraliseerde wijze via blockchain-technologie.

Het project, ontwikkeld door Protocol Labs, maakt gebruik van een zogenaamd InterPlanetary File System (IPFS) en haalde in 2017 meer dan $200 miljoen binnen met een initial coin offering (ICO).

Advertentie

Volgens de publicatie is Zhihi Cloud een van de vijf grootste filecoin miners met meer dan 8.000 IPFS mining machines. Echter heeft het bedrijf afgelopen weekend maar 276 machines aangezet. De andere vier bedrijven zouden zelfs nog minder aan hebben staan.

Het probleem is dat deze miners een groot deel van hun FIL tokens moeten vastzetten als een soort onderpand voordat ze mogen beginnen. Dat is echter voor veel miners niet mogelijk omdat ze te weinig tokens in bezit hebben. Chuhang Lai, CEO van ST Cloud, meldt het volgende in de publicatie

Alle miners staan uit sinds het mainnet live is gegaan, dit is niet een soort protest, maar we moeten ze uitzetten omdat we eigenlijk niet de tokens hebben voor onderpand om te minen.

Er zijn maar twee manieren om meer FIL tokens te verkrijgen. Miners kunnen meer tokens verdienen door het deel dat ze al hebben, vast te zetten. Echter is dit erg traag waardoor miners in het begin alsnog met heel weinig tokens zitten.

De tweede manier is om ze simpelweg te kopen. Echter is dit zeer duur en riskant aangezien de prijs momenteel nog behoorlijk hoog ligt. Wellicht te hoog volgens meerdere analisten.

Op de dag van de lancering schoot de waarde van de FIL token van ongeveer $25 naar $200, een toename van 700%. Vervolgens kelderde deze weer meteen omlaag naar ongeveer $70. Sindsdien zit de koers in een gestage daling en op het moment van schrijven ligt de prijs rond $30.

Inmiddels heeft Filecoin besloten om 25% van de beloningen alvast te delen met miners als ze een block hebben aangemaakt op de blockchain van Filecoin. Het is vooralsnog onduidelijk of dit genoeg zal uithalen.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
1
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.270,30 Kopen
2
2
Bitonic
Reviewed
€14.367,30 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€14.400,70 Kopen
4
4
SATOS
Reviewed
€14.600,30 Kopen
Laatste nieuws