Rico Engelbarts
14/10/2018 16:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/10/2018 16:43

Filipijnse bokser Manny Pacquiao komt met eigen cryptocurrency

icon-altcoins
Altcoin nieuws
filipijnse_bokser_manny_pacquiao_komt_met_eigen_cryptocurrency

De nieuwe cryptocurrency van de Filipijnse bokser Manny Pacquiao kan tegen het einde van het jaar mogelijk al worden uitgebracht. Het nieuws komt via het in Singapore gebaseerde Global Crypto Offering Exchange (GCOX) hoofd van communicatie, Evan Ngow. Crypto Insiders had afgelopen juni een interview met GCOX op Money20/20.
GCOX leidt de uitgave van de Pac Tokens, een cryptocurrency die gebaseerd is op de populariteit van de bokser. Ngow liet weten dat de enige drempel nu nog de afronding is van ICO-regulatie door de Filipijnse handelscommissie. Echter verwacht Ngow dat deze regulatie rond het einde van het jaar klaar moet zijn.
Via het GCOX blockchain platform zullen beroemdheden hun eigen cryptocurrencies kunnen creëren. Hiermee kunnen fans dan toegang verkrijgen tot exclusieve content wat verkocht zal worden via het GCOX platform. De waarde van de tokens zal gebaseerd zijn op de populariteit van de beroemdheden, wat een objectieve index van populariteit teweeg zal stellen, aldus GCOX.
Manny Pacquiao is op dit moment ook bezig als ‘beroemdheid-ambassadeur’ voor het GCOX platform. Naast dat het bedrijf werkt aan Pacquiao’s Pac Token wordt er ook gewerkt aan een token launch voor de Amerikaanse zanger Jason Derulo en de Engelse voetballer Michael Owen. Volgens de website van GCOX zijn zowel Pacquiao en Owen investeerders in het bedrijf.
Pacquiao is niet de eerste bokser die zich in de crypto wereld mengt. Zo heeft bokslegende Floyd Mayweather al eerder meerdere ICO’s ondersteund, terwijl hall of fame bokser Evander Holyfield zich inliet met een ICO die later een ‘cease-and-desist’ order kreeg van de Amerikaanse SEC.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie