Simon Bosch Simon Bosch
12/01/2023 10:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2023 10:01

Flare (FLR) airdropt eerste lading crypto aan XRP-holders, maar daalt enorm

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Flare (FLR) airdropt eerste lading crypto aan XRP-holders, maar daalt enorm

Foto: Jeff Schultes/Shutterstock

Het heeft een flinke tijd geduurd, maar het moment is eindelijk daar; Flare Networks heeft de langverwachte airdrop van Spark-tokens (ticker: FLR) uitgevoerd. De eerste 15% van de tokens zijn gedistribueerd. Ondertussen is de prijs hard gecrasht.

Crypto ontbijt: ETF nieuws, Bitcoin hack El Salvador & meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Flare-airdrop aan XRP-houders succesvol

Al in december van 2020 vond de snapshot plaats. Mensen die toen XRP in een hardware wallet of bij een ondersteunde crypto exchange hadden konden zich toen aanmelden voor de airdrop. Voor elke XRP die je in ondersteunde wallets vasthield kreeg je maandagnacht 1,0073 FLR.

Maar de daadwerkelijke airdrop heeft twee jaar op zich laten wachten. In de tussentijd lanceerde Flare Networks het bètanetwerk Songbird (SGB). De Spark-tokens (FLR) van het reguliere netwerk zouden eind oktober of begin november van 2022 komen, maar ook dit werd uitgesteld. Nu zijn ze wél gedistribueerd.

Volgens Flare is 58,3% van alle tokens in handen van degenen die zich voor de airdrop hebben aangemeld. 15% daarvan is nu verspreid, de rest komt de komende 36 maanden. Een ander deel van die 58,3% zal worden gemint als je meedoet aan staking.

Voor FLR heb je net als voor SGB een Ethereum adres moeten opgeven, waarop de tokens in eerste instantie ge-airdropt zijn. Via MetaMask heb je hier toegang tot. Op Flare’s hulppagina lees je hoe je het Flare-netwerk toe kunt voegen aan je MetaMask-account. Dit is niet zo rechttoe-rechtaan als je misschien denkt, want je moet handmatig het netwerk toevoegen. De zoekfunctie werkt dus niet. Zodra je dit gedaan hebt heb je toegang tot je tokens.

Advertentie

Spark (FLR) koers hard gedaald

Airdrops staan erom bekend dat de gedistribueerde tokens hard vlak na de distributie hard in waarde dalen. Dat was voor FLR niet anders. Op sommige exchanges kon je claims (IOU’s, letterlijk I Owe You) van de tokens verhandelen, zoals op Poloniex. Vlak na de airdrop daalde de prijs hiervan met ongeveer 85% tot slechts 1 dollarcent. Op CoinMarketCap is te zien dat de altcoin met ongeveer 50% in waarde is gedaald deze week.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie