Forte en Ripple’s Xpring kondigen $100 miljoen blockchain gaming fonds aan

Forte en Ripple’s Xpring kondigen $100 miljoen blockchain gaming fonds aan

Xpring, het ecosysteem-project van Ripple voor ontwikkelaars, kondigt samen met blockchain-platform Forte een blockchain gaming fonds van $100 miljoen aan, zo meldt een persbericht gepubliceerd op 12 maart.

Volgens het persbericht heeft blockchain-technologie de potentie om game design te verbeteren en helpt het ontwikkelaars betere en succesvollere economieën in computerspellen op te zetten.

Het blockchain-platform van Forte zou het gemakkelijk moeten maken voor ontwikkelaars om blockchain-technologie toe te passen in de games die zijn ontwikkelen.

Advertentie

Hoewel de investering vanuit Ripple komt, zal voornamelijk Forte het fonds beheren. Het doel is om ontwikkelaars te helpen die reeds in-game economieën draaien met meer dan 50.000 dagelijkse actieve gebruikers.

De technologie van Forte is ontwikkeld in samenwerking met Ripple en maakt gebruik van de open-source Interledger protocol van Ripple, gepaard met de cryptocurrency XRP, en Codius, een blockchain-platform voor smart contracts en transacties tussen verschillende blockchains.

Brett Seyler, Chief Platform Officer van Forte, zegt in het persbericht:

De belangrijkste innovaties van blockchain-technologie bieden een enorm potentieel voor bijna alle vormen van digitale interactie.

Gaming is een wereldwijde industrie met een omzet van $140 miljard, voornamelijk gedreven door digitale micro-transactie-economieën, waarvan we denken dat ze enorm zullen profiteren van de integriteit en veerkracht van blockchain-technologie.

Ethan Beard, Senior Vice President van Ripple’s Xpring, zegt:

We zijn zeer verheugd om samen te werken met een team van veteranen van wereldklasse uit de game-industrie. Zowel Forte als Ripple zijn het erover eens dat blockchain-technologie een enorme impact op games zal hebben […].

Vorig jaar november kondigde TRON (TRX) een dergelijk gaming fonds van $100 miljoen aan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.761,32 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€6.707,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€6.736,36 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.763,65 Kopen
4
4
Anycoin Direct
Reviewed
€6.777,18 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€6.779,70 Kopen
Laatste nieuws