Roy van Krieken Roy van Krieken
13/10/2023 17:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/10/2023 12:57

Fortnite crypto token stijgt plotseling met 130%

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Reddit-Fortnite-Brick-crypto

Foto: Shutterstock/Miguel Lagoa

In een verrassende wending heeft BRICK, een eigen token van de Fortnite subreddit community op Reddit, een serieuze stijging van maar liefst 131% laten zien. De koers van de token maakte een indrukwekkende sprong in minder dan 24 uur, maar wat is precies de drijvende kracht achter deze plotselinge opwaartse beweging?

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Explosieve groei BRICK: zonder duidelijke aanleiding

Ondanks de opmerkelijke prijsstijging lijkt er eigenlijk geen directe reden te zijn voor de piek van BRICK. Er werden geen significante aankondigingen gedaan in de Fortnite community van Reddit en er vonden ook geen grote wijzigingen plaats in het Fortnite spel zelf. 

BRICK, dat niet officieel gelinkt is aan Fortnite of de maker Epic Games, is door en voor de Reddit community ontwikkeld en ervoer zijn eigen financiële rollercoaster. Volgens gegevens van CoinGecko sprong BRICK van een dieptepunt van net onder de $0.075 naar een piek van ongeveer $0.173 aan het einde van de dag. Sindsdien is de koers weer wat gedaald, maar staat BRICK nog altijd dik met dubbele cijfers in de plus.

De invloed van liquiditeit en handelsvolume

Een mogelijke verklaring voor de plotselinge pop in waarde is beperkte liquiditeit die aanzienlijke prijsverschuivingen veroorzaakte terwijl een of meerdere gebruikers de tokens kochten en verkochten. Met een marktkapitalisatie van slechts $15,6 miljoen en een 24-uurs handelsvolume van net iets meer dan $1 miljoen, zijn de financiële bewegingen rondom BRICK behoorlijk volatiel. 

Als een enkele gebruiker een aardige som aan BRICK tokens koopt, dan kan dit de koers al relatief makkelijk omhoog katapulteren. Hetzelfde geldt natuurlijk als een whale juist BRICK tokens verkoopt, maar dan omgekeerd. CoinGecko schat dat als een gebruiker slechts $165 aan BRICK koopt via Kraken’s BRICK/USD-pair, het de prijs met 2% zou kunnen verhogen. 

De BRICK-token, die voor het eerst werd gelanceerd in 2020 als onderdeel van Reddit’s proef om crypto tokens te gebruiken om de meest actieve gebruikers van het online social mediaplatform te belonen. Ook MOON was onderdeel van deze strategie. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie