Roy van Krieken Roy van Krieken
06/11/2022 13:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2022 13:20

GALA koers crasht 25% na vermeende miljardenhack

icon-altcoins
Altcoin nieuws
GALA crasht 25% na vermeende miljardenhack

Foto: Krakenimages.com/Shutterstock

Het blockchain-gaming bedrijf Gala Games heeft onlangs een oproep gedaan aan hun gemeenschap om vooral rustig te blijven. De koers van GALA crashte plotseling met meer dan 25% en al snel gingen de geruchten dat er sprake zou zijn geweest van een grootschalige hack. Het team van Gala Games stelt echter dat alles volgens plan is verlopen en dat paniek niet nodig is.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

GALA prijs crasht

De GALA-gemeenschap raakte aardig in paniek toen een enkel wallet adres meer dan $2 miljard aan GALA tokens uit de lucht plukte. Dit werd opgemerkt door het blockchain-security bedrijf PeckShield en zij markeerde deze activiteit als zeer verdacht. Vervolgens raakte de GALA-gemeenschap angstig en als gevolg crashte GALA met meer dan 25%.

De angst was groot dat het hier ging om een grote hack of andere vorm van misbruik van het Gala netwerk. Het duurde echter niet lang voordat het team van Gala Games op Twitter opheldering gaf over de situatie. Volgens dit team was de paniek totaal niet nodig en werd er een heleboel FUD verspreid op allerlei kanalen.

Advertentie

FUD of toch een crypto hack?

Volgens Gala Games was de ‘verdachte activiteit’ van het netwerk op decentrale exchange PancakeSwap namelijk het gevolg van pNetwork dat de zogeheten liquidity pool leeg trok om juist het netwerk veilig te stellen van een mogelijke kwetsbaarheid. Dit werd overduidelijk niet direct opgemerkt door GALA investeerders, en al snel werd een verkeerde conclusie getrokken met alle gevolgen van dien.

Het verantwoordelijke pNetwork, een cross-chain bridge dat Gala Games op de BNB Chain gebruikt, heeft inmiddels ook van zich laten horen. Zij gaven aan dat zij zagen dat pGALA niet meer veilig was en dat zij om die reden actie namen om een kwetsbaarheid op te lossen. Ook gaf pNetwork aan dat gebruikers geen pGALA moeten verhandelen op PancakeSwap.

Hoewel de actie van pNetwork dus in principe goede bedoelingen had, zijn het wel de GALA-investeerders dus nu met de gebakken peren zitten. Er was eigenlijk weinig aan de hand, maar doordat de koers van GALA met 25% in elkaar zakte zijn veel investeerders behoorlijk wat geld verloren. Inmiddels is de koers weer gestabiliseerd.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie