Emil Cantello Emil Cantello
17/11/2021 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/11/2021 19:00

GALA koers stijgt hard door toenemende interesse in gedecentraliseerde games en NFT’s

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto analyse GALA: dit nieuws zorgt voor hype en koersstijging

In deze verhitte periode omtrent de koers van bitcoin (BTC) volgen de meeste altcoins de prijsactie van de koning der cryptocurrencies. Bitcoin zit in een correctie ten opzichte van zijn laatste all-time high, maar er zijn enkele altcoins die niet toe willen geven aan de huidige dip. Een daarvan is Gala (GALA), waarvan de prijs op het moment van schrijven in de afgelopen 24 uur 68% gestegen is. Gala heeft een top neergezet van $0,22705 terwijl deze begin deze maand nog verhandeld werd voor $0,09. Dat is een stijging van meer dan 250%!

Maar wat heeft Gala precies in zo’n sterke opwaartse beweging gebracht? Om te beginnen is Gala een blockchain project binnen de gaming en non-fungible token, oftewel NFT, sector. Dit platform is ontwikkeld door een van de medeoprichters van Zynga, een game bedrijf welke gewaardeerd staat op $8 miljard USD, en stelt ontwikkelaars in staat om games te bouwen binnen het ecosysteem van Gala.

Gebruikers van het Gala platform kunnen daarnaast ook games spelen, waaronder de meest populaire namen Spider Tanks, Mirandus, and Fortified. GALA is de native token, ook wel de token gebruikt op het eigen netwerk, van de zogenoemde GalaChain. Daarnaast worden ook exclusieve NFT’s uitgebracht op een frequente basis, zoals deze Halloween gethematiseerde modulaire NFT’s.

Terugkomend op die eerdere vraag, heeft de stijging wel degelijk te maken met de interesse van investeerders in de snelgroeiende industrie rond gedecentraliseerde games, NFT’s en de metaverse. Het Gala project kan worden beschouwd als de trendsetter en wist al gauw binnen deze sector te kapitaliseren. Hoewel deze blockchain onderneming nog jong en relatief klein is, heeft Gala een marktkapitalisatie van ongeveer $800 miljoen USD. Daarbij krijgen gedecentraliseerde games steeds meer aandacht onder gameliefhebbers en crypto-fanaten waar investeerders de ruimte en groeipotentie van inzien. Op de korte termijn heeft de interesse rond deze sector zich al vertaald in de stevige prijsactie van GALA, gezien meerdere weerstandlijnen al zijn doorbroken. Wat de lange termijn van het Gala project belooft, gaat in ieder geval gepaard met de ontwikkeling van gedecentraliseerde games en NFT’s.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie