Rico Engelbarts
17/11/2018 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/11/2018 12:00

Game studio Mythical Games gaat online spellen ontwikkelen op de EOS blockchain

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Speel je World of Warcraft of Runescape dan ben je bekend met het vergaren van objecten in een spel. Je weet dan ook dat je als gamer afhankelijk bent van de ontwikkelaar van het spel en de servers die het spel draaiende houden. Zijn de servers uit de lucht of gaat de ontwikkelaar failliet, dan ben je al je zuurverdiende objecten kwijt. Mythical Games is een game-ontwikkelaar die beoogt hier verandering in aan te brengen. Haar focus is om online games te ontwikkelen waarbij spelers vergaarde objecten in eigen beheer hebben; werkelijk digitaal bezit met behulp van een blockchain.
Een online game die draait op een gedecentraliseerde blockchain blijft altijd online en biedt de mogelijkheid voor spelers om altijd toegang hebben tot spel-objecten. Daarnaast zou het ook veel makkelijker moeten zijn om objecten via de blockchain uit te wisselen met andere spelers.
De studio van Mythical Games heeft nog geen games uitgebracht, maar kondigde gisteren, vrijdag 16 november, wel aan $16 miljoen te hebben opgehaald in een investeringsronde. Het EOS VC (Venture Capital) fonds and OKCoin behoren tot de investeerders. Volgens het persbericht van gisteren zal het verworven bedrag gebruikt worden om games te ontwikkelen voor PC, console en mobiel gebruik. Deze games zullen een ‘players economy’ en ‘user-generated content’ bevatten. De investeringsronde werd geleid door Galaxy Digital.
Mythical Games, dat voormalig werknemers heeft van game studio Blizzard, Activision en wat ex-werknemers van Yahoo!, zal binnenkort aan de slag gaan met de ontwikkeling van haar eerste games.
Gezien de investering van EOS VC, zullen de games gebruiken maken van de ‘decentralized apps’ (dApps) op de blockchain van EOS. Eerder lanceerde Decentraland al een soortgelijk concept als dat van Mythical Games.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie