Rico Engelbarts
13/08/2018 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:24

VR-platform Decentraland investeert $5 miljoen in blockchain gaming

Nieuws
decentraland_investeert_5_miljoen_dollar_in_blockchain

Foto: Diego Thomazini/Shutterstock

Decentraland, een virtuele wereld die draait op de blockchain van Ethereum , is van plan $5 miljoen te investeren in gaming-projecten voor op haar platform. Het Decentraland platform is een VR- (virtual reality) wereld met gedecentraliseerde ‘user accounts’. Gebruikers kunnen middels een account eigen content en applicaties op het platform bouwen waarmee geld kan worden verdiend.
Op haar eigen website heeft Decentraland het Genesis Content Project aangekondigd. Het bedrijf geeft aan dat zij teams van ontwikkelaars en artiesten wilt uitnodigen om te helpen met het bouwen van blockchain games of andere interactieve ervaringen op het Decentraland platform:

Om innovatie en groei aan te moedigen in gedecentraliseerd online gaming, gaan wij in totaal $5 miljoen in het project investeren dat verdeeld zal worden onder de beste kandidaten.

Decentraland heeft aangegeven dat projecten aan een aantal eisen moeten voldoen. De blockchain games kunnen bijvoorbeeld alleen gebouwd worden op een stukje “LAND”; een afgekaderde digitale ruimte die gekocht kan worden op het platform. Tevens geeft Decentraland  aan dat zij Google wilt volgen door voor “low-poly aesthetic”, oftewel grafisch weinig detail te kiezen, zodat de spellen toegankelijk zijn voor een groot aantal gebruikers.
decentraland_in_game
Decentraland stelt een aantal genres voor die het geschikt acht voor haar platform. Voorbeelden zijn: “Scavenger hunts”, waar spelers digitaal vermogen kunnen verzamelen. “Skill competitions”, waar spelers tegen elkaar kunnen strijden voor cryptocurrencies. En “Crafting”, waar spelers unieke 3D-content kunnen creëren voor hun stukje LAND of avatar.
Ontwikkelaars die interesse hebben kunnen zich aanmelden via de website van Decentraland of via dit formulier.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie