Kevin Schijven Kevin Schijven
26/05/2021 11:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/05/2021 11:37

GameStop (GME) bouwt ‘stilletjes’ NFT platform op Ethereum (ETH), koers stijgt al hard

icon-altcoins
Altcoin nieuws
GameStop (GME) bouwt ‘stilletjes’ NFT platform op Ethereum (ETH), koers stijgt al hard

GameStop, de grote Amerikaanse winkelketen voor videogames, heeft plotseling stilletjes een nieuwe website gelanceerd. Er staat niet veel op deze website, maar er is wel uit te maken dat GameStop van plan is om een non-fungible token (NFT) platform te lanceren.

“Power to the Players. Power to the creators. Power to the collectors.”

Aldus de website. Verder is op de site het Ethereum (ETH) symbool groots te zien, het meest gebruikelijke blockchain-netwerk voor NFT’s. Onderaan de website staat de volgende tekst:

 “We zijn een team aan het bouwen. We verwelkomen uitzonderlijke programmeurs (Solidity, React, Python), ontwerpers, gamers, marketeers en community leiders. Als je ons team wilt komen versterken, stuur dan je profiel of iets dat je hebt gebouwd naar: [email protected]

Op de website is ook nog een Ethereum wallet-adres te vinden van GameStop. In het gekoppelde smart contract staat een verwijzing naar een ERC-721 GME token. Bovenaan de website is een stipje te vinden en als je die aanklikt, laadt een simpel computerspelletje. De verwachting is dan ook dat het nieuwe NFT-platform gerelateerd aan gaming zal zijn.

Er is vooralsnog geen officiële aankondiging van het project gemaakt en verdere details zijn nog onbekend.

Begin dit jaar ontstond een enorme hype omtrent de aandelen van het bedrijf (GME). Dat zorgde dat de GME prijs van onder $20 naar $350 vloog, maar daarna crashte de koers. De afgelopen tijd hing de koers tussen $140 en $170, maar vandaag zien we GME weer hard aan het stijgen en breekt de prijs weer door $200.

Begin februari sloeg deze hype omtrent GME ook over naar Dogecoin en begon Tesla CEO Elon Musk aan de hype mee te doen. Dat leidde uiteindelijk tot een ongekende rally van de DOGE koers die vanaf begin februari tot begin mei met maar liefst 10.000% steeg. Wat als deze hype nu overslaat naar ether? Ik zou daar voorlopig niet van uitgaan.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie