Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Gates Foundation werkt samen met Coil aan blockchain betaaldiensten voor de armen

Als onderdeel van haar missie om betaaldiensten aan te bieden voor kansarme gemeenschappen die niet bij een bank zijn aangesloten, gaat de Bill and Melinda Gates Foundation samenwerken met de in San Francisco gevestigde blockchain-startup Coil. Dat tweette Miller Abel, Deputy Director en Principal Technologist bij de liefdadigheidsstichting en werd later bevestigd Stefan Thomas, oprichter van Coil en voormalig CTO bij Ripple (XRP):

We gaan samenwerken met @ripple and @coil om het #Interledger Protocol te implementeren en manieren te zoeken waarop #Mojaloop betalingssystemen ten behoeve van de armen kan ondersteunen. #githubuniverse

- Advertentie -

Interledger is een interoperabiliteits-protocol waarmee betalingen via verschillende crypto-netwerken kunnen worden uitgevoerd. In de tijd dat Thomas werkzaam was bij Ripple werkte hij mee aan de ontwikkeling van die technologie. De Interledger-technologie wordt nu ook gebruikt als de basis Coil, dat vorige maand haar bètaversie lanceerde.

Mojaloop (afgeleid van moja, het Swahilische woord voor ‘één’) is een project dat gefinancierd wordt door de Bill and Melinda Gates Foundation en richt zich op het bevorderen van mobiele betalingen in de derde wereld en het bieden van financiële diensten aan mensen zonder bankrekening over de hele wereld. Volgens gegevens van de Wereldbank waren er in 2017 ongeveer 1,7 miljard volwassenen die geen bankrekening hadden, wat neerkomt op ongeveer 30% van de wereldbevolking.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.286,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.098,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.127,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.151,40 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.190,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.286,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.098,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.127,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.151,40 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.190,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...