Rico Engelbarts
19/10/2018 15:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/10/2018 15:02

Gates Foundation werkt samen met Coil aan blockchain betaaldiensten voor de armen

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Als onderdeel van haar missie om betaaldiensten aan te bieden voor kansarme gemeenschappen die niet bij een bank zijn aangesloten, gaat de Bill and Melinda Gates Foundation samenwerken met de in San Francisco gevestigde blockchain-startup Coil. Dat tweette Miller Abel, Deputy Director en Principal Technologist bij de liefdadigheidsstichting en werd later bevestigd Stefan Thomas, oprichter van Coil en voormalig CTO bij Ripple (XRP):

We gaan samenwerken met @ripple and @coil om het #Interledger Protocol te implementeren en manieren te zoeken waarop #Mojaloop betalingssystemen ten behoeve van de armen kan ondersteunen. #githubuniverse


Interledger is een interoperabiliteits-protocol waarmee betalingen via verschillende crypto-netwerken kunnen worden uitgevoerd. In de tijd dat Thomas werkzaam was bij Ripple werkte hij mee aan de ontwikkeling van die technologie. De Interledger-technologie wordt nu ook gebruikt als de basis Coil, dat vorige maand haar bètaversie lanceerde.
Mojaloop (afgeleid van moja, het Swahilische woord voor ‘één’) is een project dat gefinancierd wordt door de Bill and Melinda Gates Foundation en richt zich op het bevorderen van mobiele betalingen in de derde wereld en het bieden van financiële diensten aan mensen zonder bankrekening over de hele wereld. Volgens gegevens van de Wereldbank waren er in 2017 ongeveer 1,7 miljard volwassenen die geen bankrekening hadden, wat neerkomt op ongeveer 30% van de wereldbevolking.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie