Robin Hazekamp Robin Hazekamp
22/04/2024 20:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/04/2024 17:33

Goed nieuws voor Toncoin (TON), Telegram heeft grootse plannen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Goed nieuws voor Toncoin (TON), Telegram heeft grootse plannen

Foto: Primakov/Shutterstock

De oprichter van berichtendienst Telegram is lovend over de technologie die blockchain met zich meebrengt. In een aankondiging laat het bedrijf dan ook weten voor een toekomst met blockchain te kiezen.

Crypto wordt mainstream: 1 miljard gebruikers in 2025 verwacht
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Blockchain is vrijheid

Tijdens het Token2049 evenement in Dubai heeft de oprichter van Telegram, Pavel Durov, bekendgemaakt dat de toekomst van de berichtendienst is verbonden met blockchain-technologie. Zo zijn er onder andere grote plannen om verschillende onderdelen te tokeniseren en advertentieopbrengsten te delen met gebruikers via The Open Network (TON).

Volgens Durov is vrijheid een belangrijk onderwerp voor Telegram. Dit symboliseert ook hun logo van het papieren vliegtuig, dat in drie dimensies kan vliegen. Dit is dan ook de reden dat hij blockchain zo goed vindt passen bij het bedrijf. Blockchain is namelijk een technologisch voorbeeld van vrijheid.

Advertentie

50% van de opbrengsten naar gebruikers

De oprichter van Telegram heeft verklaard dat het bedrijf ernaar streeft om haar gebruikers de mogelijkheid te geven om tools, apps en bedrijven te bouwen op de app. Waar veel grote social media platforms en berichtendiensten kiezen voor de verkoop van data over hun gebruikers, slaat Telegram een andere weg in.

Maar liefst 50% van de inkomsten uit advertenties en uitzendingskanalen zullen worden gedeeld met de eigenaren van groepschats en content creators via het TON-netwerk. Durov geeft aan dat een op blockchain draaiende advertentiemarkt tot wel 10 miljard dollar in waarde zou kunnen vertegenwoordigen.

Crypto oplichters richten hun ogen op toncoin na Telegram samenwerking
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Emoji’s en stickers

Telegram houdt zich al langer bezig met tokenisatie. Zo waren zij het eerste social media platform dat gebruikersnamen tokeniseerden. Volgens de oprichter heeft deze interne markt voor een opbrengst van 350 miljoen dollar gezorgd. De tokenisatie van andere onderdelen behoort dan ook tot de toekomstige plannen van het platform. Naar verluidt zijn emoji’s en stickers de volgende stap.

Doordat de berichtendienst nu gebruik zal gaan maken van het TON-netwerk, is het flink opschalen van transacties geen probleem. 

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto-netwerk ‘The Open Network’

The Open Network is enkele jaren terug ontwikkeld door Telegram zelf. Maar door een juridisch gevecht met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) stopte zij de ontwikkeling in mei 2020.

Vervolgens heeft een groep ontwikkelaars het project overgenomen en is de TON Foundation in mei 2021 opgericht en verder ontwikkeld.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie