Telegram stopt met TON, zorgen over teruggave investeringen groeien

Een bekende chatservice met de naam Telegram heeft onlangs aangegeven niet door te gaan met het ontwikkelen van haar eigen blockchain-project “TON” en haar eigen token genaamd “Gram”. Telegram oprichter, Pavel Durov, zei in een post op zijn website dat de Amerikaanse rechtbank een stop heeft gezet op het project nadat zij al twee en een half jaar bezig waren met het ontwikkelen van het “next-generation blockchain platform.”

- Advertentie -

In de aankondiging schrijft Durov:

Ik schrijf dit bericht om officieel aan te kondigen dat de actieve betrokkenheid van Telegram bij TON voorbij is.

Verder werd er in het bericht aangegeven dat de rechter het niet eens was met hoe Telegram het project omschreef. Ze gaven namelijk aan dat het een soort goudmijn is waar investeerders geld voor inleggen en de mijn gezamenlijk bouwen en later het goud delen met elkaar. Dit ging echter niet op aangezien de rechter zei dat het onwettig was aangezien de investeerders het “goud” uiteindelijk zouden verkopen voor winst.

Durov is het tevens niet eens met de macht die de VS heeft over andere landen met betrekking tot het financiële systeem. De VS heeft de volledige controle over de dollar, heeft de macht om elke bank in de wereld te laten sluiten en heeft zelfs de macht over Apple en Google en de apps die zij in hun app stores hebben.

De SEC heeft een voorlopig bevel gewonnen in maart waar ze zeiden dat Telegram niet-geregistreerde effecten hebben verkocht tijdens de ICO van 2018. Met deze ICO heeft Telegram $1,7 miljard opgehaald voor hun project.

Uiteindelijk blijkt de belofte van Telegram om tokens uit te keren aan de investeerders met de launch niet door te gaan. Telegram heeft gezegd investeerders uit te willen kopen, echter blijkt het bedrijf daar nu toch stil over en is er over een geld-terug actie nog niks gezegd.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.020,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€16.032,70 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.105,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.123,60 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.296,50 Kopen
Laatste nieuws

“Bitcoin” zoekopdrachten in Nederland op hoogste punt sinds 2017, komt de...

0
Bitcoin (BTC) brak onlangs zijn recordprijs die in 2017 gevestigd werd. Het nieuwe record ging gepaard met enorme sprongen in de afgelopen maanden, dit...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...