Rico Engelbarts
14/05/2020 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/05/2020 09:45

Telegram stopt met TON, zorgen over teruggave investeringen groeien

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Telegram stopt met TON, zorgen over teruggave investeringen groeien

Foto: DenPhotos/Shutterstock

Een bekende chatservice met de naam Telegram heeft onlangs aangegeven niet door te gaan met het ontwikkelen van haar eigen blockchain-project “TON” en haar eigen token genaamd “Gram”. Telegram oprichter, Pavel Durov, zei in een post op zijn website dat de Amerikaanse rechtbank een stop heeft gezet op het project nadat zij al twee en een half jaar bezig waren met het ontwikkelen van het “next-generation blockchain platform.”
In de aankondiging schrijft Durov:

Ik schrijf dit bericht om officieel aan te kondigen dat de actieve betrokkenheid van Telegram bij TON voorbij is.

Verder werd er in het bericht aangegeven dat de rechter het niet eens was met hoe Telegram het project omschreef. Ze gaven namelijk aan dat het een soort goudmijn is waar investeerders geld voor inleggen en de mijn gezamenlijk bouwen en later het goud delen met elkaar. Dit ging echter niet op aangezien de rechter zei dat het onwettig was aangezien de investeerders het “goud” uiteindelijk zouden verkopen voor winst.
Durov is het tevens niet eens met de macht die de VS heeft over andere landen met betrekking tot het financiële systeem. De VS heeft de volledige controle over de dollar, heeft de macht om elke bank in de wereld te laten sluiten en heeft zelfs de macht over Apple en Google en de apps die zij in hun app stores hebben.
De SEC heeft een voorlopig bevel gewonnen in maart waar ze zeiden dat Telegram niet-geregistreerde effecten hebben verkocht tijdens de ICO van 2018. Met deze ICO heeft Telegram $1,7 miljard opgehaald voor hun project.
Uiteindelijk blijkt de belofte van Telegram om tokens uit te keren aan de investeerders met de launch niet door te gaan. Telegram heeft gezegd investeerders uit te willen kopen, echter blijkt het bedrijf daar nu toch stil over en is er over een geld-terug actie nog niks gezegd.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie