Investeerders Telegram Open Network (TON) akkoord met uitstel lancering

Investeerders die in het Telegram Open Network (TON) investeerden zijn akkoord gegaan met het verlengen van hun koopovereenkomsten. Tijdens de initial coin offering (ICO) die uit twee rondes bestond haalde Telegram maar liefst $850 miljoen op. De opbrengsten leken door een aanklacht van de Securities and Exchanges Commission (SEC) echter in gevaar te komen.

Begin oktober kwam naar buiten dat de SEC Telegram aanklaagt vanwege het houden van een illegale ICO. Volgens de SEC verkocht Telegram effecten aan investeerders zonder deze op de juiste manier te registreren bij de toezichthouder.

Even later werd de eerste hoorzitting van de zaak uitgesteld tot februari 2020 waardoor de lancering van het TON in gevaar kwam. TON zou namelijk 31 oktober gelanceerd worden, dat is ook het moment dat vastgelegd werd in de overeenkomsten met de investeerders. Zij zouden op die datum hun gram (GRM)-tokens ontvangen.

Telegram vroeg als gevolg daarvan aan de investeerders om akkoord te gaan met het uitstellen van de lancering. De investeerders konden tijdens een stemronde kiezen voor het uitstellen van de lancering of om 77% van hun initiële investering terug te krijgen. Een meerderheid van de twee investeerdersgroepen zijn nu akkoord gegaan met het uitstellen van de lancering.

Een anonieme investeerder zegt tegen Coindesk dat hij hoopt meer geld te kunnen verdienen, ondanks dat ze “er zeker van zijn dat Telegram de dingen niet op orde zal krijgen met de SEC.” De investeerder meldt verder:

Er is een kans dat we meer krijgen dan we zouden ontvangen als Telegram ons de investering terug zou geven, en uiteindelijk hebben we toch niet zoveel geïnvesteerd.

Tijdens dezelfde stemronde zijn de investeerders het ook eens geworden met een andere wijziging. Daardoor mag Telegram $80 miljoen van de investeringsopbrengsten gebruiken voor het verder ontwikkelen van het TON-ecosysteem.

De markt is wat saai, maar ga niet uit verveling traden! Hou je aan je plan en heb geduld. Benieuwd naar het plan van Crypto Insider David? Klik dan hier om in zijn net verschenen ?wekelijkse column? te lezen over zijn plan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€30.338,30 Kopen
1
Bitvavo
€29.803,30 Kopen
2
Litebit
€30.063,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
€30.103,00 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin (BTC) consolideert verder en levert in op altcoins, deze top 10 altcoin kan als enige stijgen

De koersen van de top 10 cryptocurrencies kleuren vandaag over het algemeen rood maar een van de altcoins kan alsnog flink stijgen. Daarnaast ontbreekt...

DeFi update: Volumes breken records en OCC hoofd Brian Brooks zegt dat banken zich moeten klaarmaken

De decentralized finance (DeFi) markt begint weer hard te groeien. Volgens DeFi Pulse zit nu voor het eerst meer dan $23 miljard aan cryptocurrencies...

Aantal bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC bereikt nieuw hoogtepunt, wat zegt dit?

De bitcoin (BTC) adoptie is zich in volle gang aan het ontwikkelen. Naast het feit dat er onder andere in Nederland steeds vaker gezocht...

Bitcoin schuldeisers in Mt. Gox rechtszaak krijgen optie voor een schikking, wat houdt dit in?

Schuldeisers in de rechtszaak omtrent de failliete cryptocurrency-exchange Mt. Gox krijgen de mogelijkheid om (een deel van) hun bitcoin (BTC) te ontvangen voordat de...

Polkadot (DOT) 100% in de plus, EOS (EOS) oprichter stapt op en meer nieuws van deze week

De week zit er alweer op! Er is veel gebeurd, van een hevige correctie van de koersen tot een nieuwe binnenkomer in de top...

Wie googlet er in Nederland naar Bitcoin en met welk doel?

Bitcoin is hot en de statistieken wijzen dat uit. Toegegeven, de hype is nog niet zo groot als tijdens het eind van 2017, maar...