Timo Bult Timo Bult
25/10/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 15:33

Investeerders Telegram Open Network (TON) akkoord met uitstel lancering

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Investeerders Telegram Open Network (TON) akkoord met uitstel

Investeerders die in het Telegram Open Network (TON) investeerden zijn akkoord gegaan met het verlengen van hun koopovereenkomsten. Tijdens de initial coin offering (ICO) die uit twee rondes bestond haalde Telegram maar liefst $850 miljoen op. De opbrengsten leken door een aanklacht van de Securities and Exchanges Commission (SEC) echter in gevaar te komen.
Begin oktober kwam naar buiten dat de SEC Telegram aanklaagt vanwege het houden van een illegale ICO. Volgens de SEC verkocht Telegram effecten aan investeerders zonder deze op de juiste manier te registreren bij de toezichthouder.
Even later werd de eerste hoorzitting van de zaak uitgesteld tot februari 2020 waardoor de lancering van het TON in gevaar kwam. TON zou namelijk 31 oktober gelanceerd worden, dat is ook het moment dat vastgelegd werd in de overeenkomsten met de investeerders. Zij zouden op die datum hun gram (GRM)-tokens ontvangen.
Telegram vroeg als gevolg daarvan aan de investeerders om akkoord te gaan met het uitstellen van de lancering. De investeerders konden tijdens een stemronde kiezen voor het uitstellen van de lancering of om 77% van hun initiële investering terug te krijgen. Een meerderheid van de twee investeerdersgroepen zijn nu akkoord gegaan met het uitstellen van de lancering.
Een anonieme investeerder zegt tegen Coindesk dat hij hoopt meer geld te kunnen verdienen, ondanks dat ze “er zeker van zijn dat Telegram de dingen niet op orde zal krijgen met de SEC.” De investeerder meldt verder:

Er is een kans dat we meer krijgen dan we zouden ontvangen als Telegram ons de investering terug zou geven, en uiteindelijk hebben we toch niet zoveel geïnvesteerd.

Tijdens dezelfde stemronde zijn de investeerders het ook eens geworden met een andere wijziging. Daardoor mag Telegram $80 miljoen van de investeringsopbrengsten gebruiken voor het verder ontwikkelen van het TON-ecosysteem.
De markt is wat saai, maar ga niet uit verveling traden! Hou je aan je plan en heb geduld. Benieuwd naar het plan van Crypto Insider David? Klik dan hier om in zijn net verschenen ?wekelijkse column? te lezen over zijn plan.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie