Telegram vraagt investeerders akkoord te gaan met uitstel lancering TON

De messaging-dienst Telegram wil de lancering van zijn Telegram Open Network (TON) gaan uitstellen. Het was al bekend dat Telegram deze optie overwoog, echter in een onlangs verschenen aankondiging voor de investeerders, ingezien door Cointelegraph, komt een nieuwe datum naar voren.

Telegram kwam in de problemen nadat de Securities and Exchange Commission (SEC) zijn Initial Coin Offering (ICO) illegaal verklaarde. Met die ICO haalde Telegram in 2018 een recordbedrag op van $1,7 miljard. Door de aanklacht kwam de geplande lanceerdatum van 31 oktober in gevaar.

Telegram hoopte dergelijke problemen te vermijden door een “Form D” in te dienen. Daarmee mogen bedrijven effecten verkopen zonder deze te hoeven registeren bij de SEC, mits de effecten alleen aan gekwalificeerde investeerders worden verkocht. Echter konden investeerders de Gram-tokens doorverkopen waardoor de SEC de ICO illegaal verklaarde.

Twee groepen investeerders

In de brief die op woensdag aan de investeerders werd verstuurd legt Telegram uit dat het verplaatsen van de lanceerdatum alleen mogelijk is als een meerderheid van de investeerders akkoord gaat met het uitstel. En dit kan nog wel eens ingewikkeld worden aangezien de GRM-tokens middels twee verschillende overeenkomsten werden verkocht.

Zo zijn er de Stage A-overeenkomsten en de verkoopovereenkomsten die voortvloeien uit de voorverkoop. Het komt erop neer dat er twee groepen investeerders zijn die allebei akkoord moeten gaan. Het kan dus zo zijn dat een groep niet akkoord gaat en de andere groep wel. Telegram zal in dat geval de totale voorraad aan GRM-tokens verkleinen:

In het geval dat slechts één groep de verlenging goedkeurt, blijven de koopovereenkomsten van die groep van kracht terwijl de andere groep overeenkomsten wordt beëindigd. In deze omstandigheden stellen we voor bepaalde beperkte wijzigingen aan te brengen in de voorwaarden van de koopovereenkomsten die van kracht blijven om aan te geven dat er minder Grams worden uitgegeven en in omloop zullen zijn op de Introductiedatum van het Netwerk.

Telegram zou de lanceerdatum willen uitstellen naar 30 april, 2020. De beslissing over het uitstel zal voor 23 oktober genomen moeten worden. De volgende dag vindt namelijk de hoorzitting plaats in New York.

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe column voor je klaarstaan. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€25.122,30 Kopen
1
Bitcoinmeester
€24.668,10 Kopen
2
Litebit
€24.751,90 Kopen
3
Bitvavo
€24.766,80 Kopen
Meer nieuws

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...