Timo Bult Timo Bult
17/10/2019 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/10/2019 08:00

Telegram vraagt investeerders akkoord te gaan met uitstel lancering TON

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Telegram vraagt investeerders akkoord te gaan met uitstel lancering TON

Foto: DenPhotos/Shutterstock

De messaging-dienst Telegram wil de lancering van zijn Telegram Open Network (TON) gaan uitstellen. Het was al bekend dat Telegram deze optie overwoog, echter in een onlangs verschenen aankondiging voor de investeerders, ingezien door Cointelegraph, komt een nieuwe datum naar voren.
Telegram kwam in de problemen nadat de Securities and Exchange Commission (SEC) zijn Initial Coin Offering (ICO) illegaal verklaarde. Met die ICO haalde Telegram in 2018 een recordbedrag op van $1,7 miljard. Door de aanklacht kwam de geplande lanceerdatum van 31 oktober in gevaar.
Telegram hoopte dergelijke problemen te vermijden door een “Form D” in te dienen. Daarmee mogen bedrijven effecten verkopen zonder deze te hoeven registeren bij de SEC, mits de effecten alleen aan gekwalificeerde investeerders worden verkocht. Echter konden investeerders de Gram-tokens doorverkopen waardoor de SEC de ICO illegaal verklaarde.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Twee groepen investeerders

In de brief die op woensdag aan de investeerders werd verstuurd legt Telegram uit dat het verplaatsen van de lanceerdatum alleen mogelijk is als een meerderheid van de investeerders akkoord gaat met het uitstel. En dit kan nog wel eens ingewikkeld worden aangezien de GRM-tokens middels twee verschillende overeenkomsten werden verkocht.
Zo zijn er de Stage A-overeenkomsten en de verkoopovereenkomsten die voortvloeien uit de voorverkoop. Het komt erop neer dat er twee groepen investeerders zijn die allebei akkoord moeten gaan. Het kan dus zo zijn dat een groep niet akkoord gaat en de andere groep wel. Telegram zal in dat geval de totale voorraad aan GRM-tokens verkleinen:

In het geval dat slechts één groep de verlenging goedkeurt, blijven de koopovereenkomsten van die groep van kracht terwijl de andere groep overeenkomsten wordt beëindigd. In deze omstandigheden stellen we voor bepaalde beperkte wijzigingen aan te brengen in de voorwaarden van de koopovereenkomsten die van kracht blijven om aan te geven dat er minder Grams worden uitgegeven en in omloop zullen zijn op de Introductiedatum van het Netwerk.

Telegram zou de lanceerdatum willen uitstellen naar 30 april, 2020. De beslissing over het uitstel zal voor 23 oktober genomen moeten worden. De volgende dag vindt namelijk de hoorzitting plaats in New York.
Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe column voor je klaarstaan. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie