Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Altcoin nieuws SEC klaagt Telegram aan voor record ICO van $1,7 miljard

SEC klaagt Telegram aan voor record ICO van $1,7 miljard

De Securities and Exchange Commission (SEC) klaagt Telegram, Inc. vanwege de distributie van het Gram-token, de cryptocurrency van de TON Blockchain. Dit blijkt uit een aanklacht die werd ingediend bij de rechtbank van New York waarover The Block verslag deed.

Volgens de toezichthouder moet Telegram stoppen met het “doorlopend illegaal aanbieden van effecten in de vorm van digitale activa, Grams genaamd.” Gram is het “nutstoken” dat op het blockchain-netwerk van Telegram gebruikt zou moeten worden. Maar de SEC stelt dat het token geen nut heeft, dit ook nooit gehad heeft en dus effecten zijn.

- Advertentie -

Op basis van die conclusie had Telegram de verkoop van de tokens moeten registreren bij de SEC. Volgens de aanklacht eist de SEC dat Telegram onmiddellijk stopt met de distributie van Gram onder de Amerikaanse bevolking en dat het alle opbrengsten, plus rente, terugbetaalt moeten worden. Daarnaast eist de SEC dat er een boete wordt opgelegd.

Telegram haalde tijdens zijn Initial Coin Offering (ICO) een recordbedrag op van $1,7 miljard. Het bedrijf hoopte de SEC te kunnen ontwijken door niet de tokens zelf maar zogenaamde “Simple Agreement for Future Tokens (SAFT)” aan te bieden. Met de aanklacht zorgt de SEC echter alsnog voor een grote tegenslag voor Telegram.

Telegram probeerde daarnaast door middel van aanpassingen in zijn beleid de SEC alsnog tevreden te stellen. Zo zou het geen buybacks doen en het netwerk gedecentraliseerder maken, zo stelt een Telegram-investeerder:

De SEC hield hen in de gaten als een havik. Als gevolg daarvan zeiden ze dat ze geen buybacks zouden doen + nog wat andere dingen om het meer gedecentraliseerd te maken. Ze communiceerden met beleggers dat ze dat deden. Ze dachten dat ze [dit] zouden kunnen vermijden.

Deze beslissingen mochten dus niet baten. De hoorzitting staat gepland voor 24 oktober. Dan zal meer bekend worden over de omvang van de aanklacht en de eventuele gevolgen ervan voor Telegram en de investeerders. De hoorzitting is vlak voor de lancering van de mainnet die gepland staat voor 31 oktober.

Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.235,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.134,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.197,26 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.199,60 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.200,75 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...