Timo Bult Timo Bult
12/10/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2019 09:45

SEC klaagt Telegram aan voor record ICO van $1,7 miljard

icon-altcoins
Altcoin nieuws
SEC klaagt Telegram aan voor record ICO van $1,7 miljard

Foto: Tada Images/Shutterstock

De Securities and Exchange Commission (SEC) klaagt Telegram, Inc. vanwege de distributie van het Gram-token, de cryptocurrency van de TON Blockchain. Dit blijkt uit een aanklacht die werd ingediend bij de rechtbank van New York waarover The Block verslag deed.
Volgens de toezichthouder moet Telegram stoppen met het “doorlopend illegaal aanbieden van effecten in de vorm van digitale activa, Grams genaamd.” Gram is het “nutstoken” dat op het blockchain-netwerk van Telegram gebruikt zou moeten worden. Maar de SEC stelt dat het token geen nut heeft, dit ook nooit gehad heeft en dus effecten zijn.
Op basis van die conclusie had Telegram de verkoop van de tokens moeten registreren bij de SEC. Volgens de aanklacht eist de SEC dat Telegram onmiddellijk stopt met de distributie van Gram onder de Amerikaanse bevolking en dat het alle opbrengsten, plus rente, terugbetaalt moeten worden. Daarnaast eist de SEC dat er een boete wordt opgelegd.
Telegram haalde tijdens zijn Initial Coin Offering (ICO) een recordbedrag op van $1,7 miljard. Het bedrijf hoopte de SEC te kunnen ontwijken door niet de tokens zelf maar zogenaamde “Simple Agreement for Future Tokens (SAFT)” aan te bieden. Met de aanklacht zorgt de SEC echter alsnog voor een grote tegenslag voor Telegram.
Telegram probeerde daarnaast door middel van aanpassingen in zijn beleid de SEC alsnog tevreden te stellen. Zo zou het geen buybacks doen en het netwerk gedecentraliseerder maken, zo stelt een Telegram-investeerder:

De SEC hield hen in de gaten als een havik. Als gevolg daarvan zeiden ze dat ze geen buybacks zouden doen + nog wat andere dingen om het meer gedecentraliseerd te maken. Ze communiceerden met beleggers dat ze dat deden. Ze dachten dat ze [dit] zouden kunnen vermijden.


Deze beslissingen mochten dus niet baten. De hoorzitting staat gepland voor 24 oktober. Dan zal meer bekend worden over de omvang van de aanklacht en de eventuele gevolgen ervan voor Telegram en de investeerders. De hoorzitting is vlak voor de lancering van de mainnet die gepland staat voor 31 oktober.
Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
VeChain (VET) koers kan vanaf hier met meer dan 80% stijgen
Nieuwe crypto maakt vliegende start en schiet 600% omhoog
Advertentie