SEC klaagt Telegram aan voor record ICO van $1,7 miljard

De Securities and Exchange Commission (SEC) klaagt Telegram, Inc. vanwege de distributie van het Gram-token, de cryptocurrency van de TON Blockchain. Dit blijkt uit een aanklacht die werd ingediend bij de rechtbank van New York waarover The Block verslag deed.

Volgens de toezichthouder moet Telegram stoppen met het “doorlopend illegaal aanbieden van effecten in de vorm van digitale activa, Grams genaamd.” Gram is het “nutstoken” dat op het blockchain-netwerk van Telegram gebruikt zou moeten worden. Maar de SEC stelt dat het token geen nut heeft, dit ook nooit gehad heeft en dus effecten zijn.

Op basis van die conclusie had Telegram de verkoop van de tokens moeten registreren bij de SEC. Volgens de aanklacht eist de SEC dat Telegram onmiddellijk stopt met de distributie van Gram onder de Amerikaanse bevolking en dat het alle opbrengsten, plus rente, terugbetaalt moeten worden. Daarnaast eist de SEC dat er een boete wordt opgelegd.

Telegram haalde tijdens zijn Initial Coin Offering (ICO) een recordbedrag op van $1,7 miljard. Het bedrijf hoopte de SEC te kunnen ontwijken door niet de tokens zelf maar zogenaamde “Simple Agreement for Future Tokens (SAFT)” aan te bieden. Met de aanklacht zorgt de SEC echter alsnog voor een grote tegenslag voor Telegram.

Telegram probeerde daarnaast door middel van aanpassingen in zijn beleid de SEC alsnog tevreden te stellen. Zo zou het geen buybacks doen en het netwerk gedecentraliseerder maken, zo stelt een Telegram-investeerder:

De SEC hield hen in de gaten als een havik. Als gevolg daarvan zeiden ze dat ze geen buybacks zouden doen + nog wat andere dingen om het meer gedecentraliseerd te maken. Ze communiceerden met beleggers dat ze dat deden. Ze dachten dat ze [dit] zouden kunnen vermijden.

Deze beslissingen mochten dus niet baten. De hoorzitting staat gepland voor 24 oktober. Dan zal meer bekend worden over de omvang van de aanklacht en de eventuele gevolgen ervan voor Telegram en de investeerders. De hoorzitting is vlak voor de lancering van de mainnet die gepland staat voor 31 oktober.

Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€29.625,90 Kopen
1
Bitcoinmeester
€29.919,70 Kopen
2
Litebit
€29.945,10 Kopen
3
SATOS
€30.149,90 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin (BTC) is het enige waar grote investeerders interesse in hebben, volgens NYDIG CEO

Steeds meer institutionele beleggers en bedrijven betreden de cryptocurrency markt. Maar in welke cryptocurrencies zijn deze investeerders geïnteresseerd? Volgens Robert Gutmann, CEO van NYDIG,...

De toekomst van de iGamingbranche en cryptocurrency

In 1972 werd de Magnavox Odyssey voor het eerst geproduceerd, een relatief eenvoudige spelcomputer voor thuis, waar je zelfs tegenwoordig mee het online casino...

Cryptocurrency exchange Kraken verwijdert ripple (XRP)

Weer een tegenslag voor ripple (XRP). De grote cryptocurrency exchange Kraken heeft namelijk besloten om de altcoin van zijn platform te verwijderen voor Amerikaanse...

Timo’s take: Bitcoin (BTC) raket krijgt nieuwe brandstof van Joe Biden

De bitcoin (BTC) koers is gedurende de pandemie tot ongekende hoogtes gestegen. De stijging gaat gepaard met een versnellende adoptie van institutionele investeerders die...

Tesla CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC), en cryptocurrency scams met zijn beeltenis nemen weer toe

Tesla en SpaceX CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC) op Twitter en dat trekt natuurlijk weer veel aandacht. Eerder deze week zei...

Britse financieel adviseur wil bitcoin (BTC) volledig verbieden, succes lijkt onwaarschijnlijk

De Britse financieel adviseur Neil Liversidge, naar verluidt een veteraan in het vak, dringt de Britse regering aan om álle transacties met cryptocurrencies waaronder...