Ivo Melchers Ivo Melchers
06/11/2022 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2022 18:00

Google Cloud en Solana kondigen samenwerking aan

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Vladimir Kazakov

Google Cloud heeft middels een reeks tweets laten weten dat het een samenwerking is aangegaan met layer-1 platform Solana (SOL). Het kondigde aan dat het nu een ‘blokproducerende validator’ draait op de Solana-blockchain om deel te nemen aan en het netwerk te valideren.

Crypto-whales kopen miljoenen aan memecoins tijdens crash
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Solana werkt samen met Google

Het bleef echter niet bij alleen deze aankondiging. Google Cloud heeft laatst een ‘blockchain node engine’ gelanceerd met ondersteuning voor Ethereum (ETH). Hiermee biedt Google Cloud een volledig beheerde node-hosting dienst voor web3-ontwikkelaars. Nu is het plan om volgend jaar de blockchain node engine naar het Solana netwerk te brengen.

Tijdens Solana’s ‘Breakdown’ conferentie zei Google Web3 productmanager Nalin Mittal het volgende over deze nieuwe ondersteuning van de blockchain node engine:

‘’We willen het met één klik mogelijk maken om een Solana node op een kosteneffectieve manier uit te voeren.’’

De derde en laatste aankondiging heeft betrekking op de ontwikkelaars van het netwerk. Google Cloud gaat namelijk helpen bij het indexeren van de gegevens van Solana en toevoegen aan zijn BigQuery-datawarehouse. Deze stap zal het voor ontwikkelaars makkelijker maken om toegang te krijgen tot oude gegevens. Mittal heeft gezegd dat deze functie in het eerste kwartaal van 2023 wordt gelanceerd.

Ook zal Google Cloud zijn kredietprogramma beschikbaar stellen om ‘startups in het Solana-ecosysteem te selecteren’, waarbij tot $100.000 aan Cloud Credits beschikbaar is voor de aanvragers.

Advertentie

Google Cloud accepteert crypto-betalingen

Google Cloud heeft in de reeks tweets ook alle mensen eraan herinnerd dat ze crypto-betalingen binnenkort gaan accepteren via Coinbase Commerce.

In een aankondiging schrijft het bedrijf het volgende over wat de samenwerking met Coinbase precies betekent:

‘’Vandaag hebben Google Cloud en Coinbase een nieuwe, langdurig strategische samenwerking aangekondigd om het groeiende web3-ecosysteem en zijn ontwikkelaars beter van dienst te zijn. De samenwerking houdt in dat Coinbase Google Cloud selecteert als een strategische cloudprovider om geavanceerde uitwisselings- en dataservices te bouwen.’’

Als onderdeel van deze samenwerking gaat het bedrijf ook geselecteerde gebruikers toestaan om cloudopslag op het platform aan te schaffen met cryptocurrencies.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie