Kevin Schijven Kevin Schijven
17/03/2021 14:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2021 14:24

Grayscale lanceert 5 nieuwe fondsen waaronder Chainlink (LINK), maar geen Cardano (ADA)?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Grayscale lanceert 5 nieuwe fondsen waaronder Chainlink (LINK), maar geen Cardano (ADA)

Foto: 24K-Production/Shutterstock

Grayscale Investments heeft zojuist vijf nieuwe cryptocurrency fondsen aangekondigd. Het gaat om fondsen voor Basic Attention Token (BAT), Chainlink (LINK), Decentraland (MANA), Filecoin (FIL) en Livepeer (LPT):

Opvallend is dat Polkadot (DOT) en Cardano (ADA) nog niet in het lijstje staan. Dat leken vorige maand, toen Grayscale plannen hieromtrent aankondigde, nog de grootste kanshebbers.

Het nieuws zorgt ervoor dat de koersen van de bovenstaande crypto gelijk hard stijgen. BAT staat al 25% in de plus, MANA 15%, FIL 5%, LINK 5% en LPT is zelfs met 100% gestegen in een uur!

 “Digitale valuta hebben een omslagpunt bereikt. De vraag van beleggers is nog nooit zo groot geweest, en elke dag zien we nieuwkomers in wat zeker een bonafide beleggingscategorie is geworden. Grayscale is lange tijd de leider geweest in het creëren van nieuwe wegen voor investeerders om toegang te krijgen tot de kansen die digitale valuta’s kunnen bieden, en deze aankondiging zet die traditie voort. We kijken ernaar uit om met onze wereldwijde investeerdersbasis, ons groeiende team en toezichthouders samen te werken om deze sector vooruit te helpen.”

Aldus Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale. Grayscale beheert nu 14 crypto-fondsen in totaal. De grote vermogensbeheerder heeft al fondsen voor Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum Classic (ETC), Horizen (ZEN), Stellar lumens (XLM), Zcash (ZEC) en een fonds dat bestaat uit de grootste crypto qua marktkapitalisatie. Het bedrijf beheert momenteel $42,9 miljard aan crypto:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie