Timo Bult Timo Bult
26/02/2021 19:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/02/2021 19:44

Polkadot (DOT), Cardano (ADA) en 21 andere altcoins mogelijk onderdeel van nieuw Grayscale-fonds

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Polkadot (DOT), Cardano (ADA) en 21 andere altcoins worden onderzocht door Grayscale

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

De grote crypto-vermogensbeheerder Grayscale is van plan zijn altcoin-fondsen verder uit te breiden! Dit blijkt uit een recente persaankondiging van het bedrijf waaruit blijkt dat het naar een groot aantal altcoins aan het kijken is.
Grayscale is de grootste crypto-vermogensbeheerder op de markt. Het heeft bijna $40 miljard aan crypto in zijn fondsen zitten. Alleen geaccrediteerde investeerders kunnen in de fondsen investeren door aandelen te kopen. Deze aandelen vertegenwoordigen de onderliggende cryptocurrencies die Grayscale beheert.


In de aankondiging schrijft Grayscale:

“Het bedrijf [Grayscale], dat momenteel geaccrediteerde investeerders acht single-asset investment trusts en één gediversifieerd fonds biedt, blijft zoeken naar manieren om beter te voldoen aan de groeiende vraag van investeerders naar blootstelling aan digitale activa via vertrouwde, veilige en gereguleerde investeringsproducten.”

De lijst met altcoins waarnaar Grayscale aan het kijken bestaat uit een groot aantal altcoins. Het gaat onder andere om de volgende cryptocurrencies: Aave (AAVE), Cardano (ADA), Chainlink (LINK), Cosmos (ATOM), Polkadot (DOT) en Sushiswap (SUSHI). Het gaat om in totaal 23 altcoins. De volledige lijst kan in de aankondiging gevonden worden.
Het is niet bekend wanneer Grayscale nieuwe fondsen lanceert. Ook is niet bekend of een van de altcoins een eigen trustfonds krijgt of dat er een fonds komt dat meerdere altcoins bestrijkt. Desalniettemin is het goed nieuws voor de altcoins die uiteindelijk worden opgenomen in een nieuwe product!
Ondertussen is de sukkelende bitcoin koers reden voor minder optimisme bij beleggers in de fondsen. De premium van het bitcoin-fonds daalde namelijk tot het laagste punt sinds 2015, een mogelijk teken voor een bearish sentiment.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie