Kevin Schijven Kevin Schijven
25/02/2021 15:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/02/2021 15:55

Premium van bitcoin (BTC) fonds Grayscale daalt naar laagste punt sinds 2015, wat zijn de gevolgen?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Premium van bitcoin (BTC) fonds Grayscale daalt naar laagste punt sinds 2015, wat zijn de gevolgen

Na de flash crash van 22 februari bleef de bitcoin (BTC) koers op 23 februari een bearish patroon tonen en zakte de prijs meerdere malen onder de $45.000.
Ook de premiumprijs van het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), het populaire bitcoin fonds van Grayscale Investments, daalde op 23 februari naar het laagste punt sinds 2015.
Volgens de Grayscale Twitter Bot daalde de premiumprijs naar 0,5%. Volgens gegevens van YCharts daalde deze zelfs naar -0,68%, meldt Ryan Selkis van onderzoeksbedrijf Messari:
https://twitter.com/twobitidiot/status/1364601464539217920
Het zou voor de eerste keer sinds 2015 zijn dat de premiumprijs van GBTC negatief is. Echter bleek er enige onduidelijkheid te zijn over deze cijfers en Selkis gaf later toe dat de negatieve premiumprijs wellicht niet klopt.
Op 24 februari lijkt de premium weer terug te zijn naar 2% tot 3%, maar ook dat is een stuk lager dan deze de afgelopen maanden was. Peter Schiff, de bekende goud voorstander en bitcoin criticus, zag dit natuurlijk als een moment om weer uit te halen naar de cryptocurrency:

De Grayscale Bitcoin Trust handelt de hele dag met korting op de [Net Asset Value] NAV. Als dit aanhoudt, zal de Trust geen instroom meer hebben en daarom geen bitcoin meer kopen. Zonder Grayscale, de grootste dagelijkse koper, waar komen de nieuwe kopers vandaan om de prijs te ondersteunen?

Volgens Schiff zou de lage premium ertoe kunnen leiden dat Grayscale stopt met het kopen van bitcoin, en dat zou de koers kunnen doen dalen. De vermogensbeheerder kocht het afgelopen jaar grote hoeveelheden in en de premium lag nog rond 40% in december.
Toch overdrijft Schiff hoogstwaarschijnlijk. De afgelopen dagen zag de markt hevige schommelingen in de prijzen en het is dan vanzelfsprekend dat ook de GBTC premium schommelt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie