Kevin Schijven Kevin Schijven
23/02/2021 12:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2021 12:13

Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) flash crashes zorgden voor grote verliezen, klanten van Kraken eisen compensatie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers flash crash en ethereum bereikt ATH! John bekijkt shiba inu, chainlink en meer

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

22 februari pakte voor veel cryptocurrency traders zuur uit door een hevige flash crash. De bitcoin (BTC) koers, die op 21 februari nog een nieuwe all-time high (ATH) aantikte van $58.650, daalde gisteren in één ruk naar $47.500 op verschillende beurzen.
Ethereum (ETH) doorbrak afgelopen weekend voor het eerst $2.000, maar dipte gisteren ook onder $1.500. De rest van de altcoins zag een dergelijke crash en veel stop-loss orders van handelaren werden geactiveerd en een enorm aantal posities werden geliquideerd.
Vooral gebruikers van de cryptocurrency-exchange Kraken zagen zware verliezen. Daar zakten de prijzen nog een stukje verder; bitcoin kwam op Kraken onder $45.000 uit en ether daalde zelfs met meer dan 60% richting $700. Enkele altcoins als cardano (ADA) toonden zelfs dalingen van bijna 90%.
Een groep klanten van Kraken eist daarom compensatie van de handelsbeurs. Op Reddit melden meerdere gebruikers dat zijn vrijwel hun hele inzet hebben verloren. Sommige traders melden zelfs dat zij nu met schulden zitten. Kraken, dat gisteren wederom technische problemen ondervond, meldt dat het onderzoek doet:


Nexo Finance, een decentralized finance (DeFi) platform, maakte gebruik van de prijsindex van Kraken en meldt in ieder geval dat het alle liquidaties zal terugdraaien:


Ook de DeFi-markt zag gisteren een enorme reeks liquidaties. Meer dan $24 miljoen aan leningen werden gedwongen gesloten volgens gegevens van DeBank. Volgens DeFi Pulse zakte de totale waarde aan crypto in DeFi projecten van $40 miljard naar $37 miljard.
De koersen herstelde enigzins onmiddellijk na de dip, echter kleurt vandaag de hele markt weer rood. Bitcoin zoekt momenteel een nieuwe bodem op rond $45.000 en ethereum rond $14.000, zo’n 20 tot 30% onder de prijzen van vorige week.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie