Timo Bult Timo Bult
30/05/2021 11:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2021 11:13

Grote Belgische bank KBC komt met eigen digitale munt, maar is het een crypto?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Grote Belgische bank KBC komt met eigen digitale munt, maar is het een crypto

Crypto Insiders heeft aardig wat lezers in België zitten en voor hen hebben we nu wat interessant nieuws! De grote bank-verzekeraar KBC gaat namelijk een eigen digitale munt lanceren: KBC Coin. Dat was onlangs te lezen in De Morgen.

Cryptocurrencies kennen een verscheidenheid aan toepassingen. Een daarvan is het makkelijk regelen van loyaliteitscampagnes. Klanten kunnen tokens verdienen en deze vervolgens voor extra diensten inruilen. KBC Coin zal voor deze doeleinden worden ingezet:

“Deze munt kan in eerste instantie verdiend worden door loyale klanten en besteed worden aan extra diensten. […} Het is een digitale munt die we gebruiken in een bepaalde omgeving, bijvoorbeeld de klantenomgeving.”

Ook zouden werknemers beloond kunnen gaan worden met de digitale munt. De plannen voor KBC Coin werden tijdens de presentatie over ‘Kate,’ de bankapp van KBC, bekendgemaakt. Daarbij werd benadrukt dat de coin niet vergelijkbaar is met cryptocurrencies als bitcoin (BTC).

“Het is een ‘closed loop’ currency. Het is dus geen munt zoals de euro waarmee je de wereld rond kan en overal betalingen doen,” aldus CEO Johan Thijs. Of de coin überhaupt op blockchain-technologie is vooralsnog onduidelijk.

KBC was in 2019 bezig met een andere token, de utility settlement coin (USC), nu beter bekend als Fnality. KBC was een van de 14 oprichters van het project dat een token ontwikkelt voor het doen van internationale afwikkelingen tussen banken.

In ander nieuws dichtbij huis kondigde VanEck op vrijdag aan dat het twee nieuwe cryptocurrency investeringsproducten op de Euronext beurzen in Amsterdam en Parijs zal gaan lanceren. De producten omvatten de cryptocurrencies bitcoin en ethereum (ETH).

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie