Max Max
10/12/2023 08:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2023 16:38

Grote crypto samenwerking gesloten door internationale bank

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Grote crypto samenwerking gesloten door internationale bank

Foto: Alf Ribeiro/Shutterstock

In een strategische samenwerking hebben betalingstechnologiebedrijf Circle en de Braziliaanse digitale bank Nubank de handen ineengeslagen om de toegang tot digitale dollars in Brazilië te verbeteren. De alliantie is gericht op het vergroten van de beschikbaarheid van de USDC-stablecoin voor de klanten van Nubank.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Circle voorop in wereldwijde crypto-acceptatie

De aankondiging onthulde dat Circle en Nubank samenwerken om de voordelen van digitale dollars te brengen naar de snelgroeiende markt van Brazilië. De stablecoin USDC, een door de Amerikaanse dollar gedekte cryptocurrency, staat centraal in deze samenwerking.

Volgens informatie verstrekt door Circle en Nubank zal de samenwerking de mogelijkheden van digitale dollars voor Braziliaanse, Mexicaanse en Colombiaanse consumenten aanzienlijk uitbreiden. Klanten van Nubank, inmiddels circa 90 miljoen, zullen binnenkort toegang hebben tot de USDC-stablecoin. Dit zal hen een breder scala aan financiële diensten en mogelijkheden aanbieden.

De CEO van Circle, Jeremy Allaire, benadrukt het belang van deze samenwerking en de rol die digitale dollars kunnen spelen in de financiële inclusie van de wereldwijde wereld van crypto.

Hij verklaart dat de samenwerking met Nubank een cruciale stap is om de voordelen van digitale dollars naar Zuid-Amerika te brengen: “Onze samenwerking met Nubank markeert een belangrijk moment in het vergroten van het wereldwijde bereik van USDC.”

Advertentie

Nubank maakt klaar voor cryptorevolutie

Nubank, bekend om zijn innovatieve benadering van financiële diensten, ziet de samenwerking als een kans om zijn klanten een breder scala aan financiële mogelijkheden te bieden. Door toegang te bieden tot USDC, streeft Nubank ernaar om de financiële inclusie in Brazilië en omstreken te bevorderen en de toegankelijkheid van geavanceerde financiële instrumenten te vergroten.

De Braziliaanse bank beheert ook een eigen cryptoplatform. General manager van dit platform, Thomas Fortez, is lyrisch over de integratie van USDC: “Dankzij dit aanbod en de kenmerken van Circle’s USDC overwegen we toekomstige mogelijkheden om Nubank Crypto te integreren met andere financiële diensten die beschikbaar zijn in onze app.”

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie