Erik Juffermans Erik Juffermans
27/09/2022 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/09/2022 18:04

Braziliaanse Nubank bereikt 1,8 miljoen crypto klanten in 3 maanden

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Ruim 41.000 Braziliaanse bedrijven handelen nu met crypto

Foto: Filippo Ronca Cavalcanti/Shutterstock

Nubank, een grote Braziliaanse neobank, of online-only bank, lanceerde pas enkele maanden geleden diensten voor cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). De bank maakte gisteren in een persconferentie bekend dat inmiddels al 1,8 miljoen klanten gebruik maken van diens crypto platform.

Simpel uitgelegd: Crypto traden met hefboom op Bybit (Powered by SATOS)
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Zuid-Amerikaanse pionier in crypto

In mei kondigde de bank een crypto handelsdienst aan. Aan het einde van juni werd dit platform gelanceerd. Nu telt het platform van de Braziliaanse bank al 1,8 miljoen gebruikers. Het totale aantal klanten van de bank telt rond de 70 miljoen gebruikers, verspreid over Brazilië, Mexico en Colombia. 

Nubank is een van de grootste financiële instituties in Brazilië op basis van het aantal gebruikers. Volgens de oprichter en CEO van Nubank, David Vélez, is deze ontwikkeling een logische stap binnen de visie van het bedrijf.

“Onze versnelde groei wordt gedreven door een constante zoektocht naar efficiëntie. We proberen uitbreiding te balanceren met nieuwe diensten en opbrengst per klant.”

In een recent rapport van Chainanalysis kwam Brazilië naar boven als zevende in de rangschikking van landen op basis van crypto adoptie. Het Zuid-Amerikaanse land heeft een snelle groei doorgemaakt door de opkomst van meerdere digitale banken en investeringsapps. Brazilië liet op de rangschikking landen als de Verenigde Staten, India, Oekraïne en Vietnam boven zich.

Andere banken nemen ook stappen in crypto

Vorige week maakte aan de andere kant van de planeet een andere grote bank vergelijkbaar crypto nieuws openbaar. DBS uit Singapore, de grootste bank van Zuid-Oost Azië, startte ook een crypto handelsdienst voor klanten. Niet alle klanten van de financiële reus uit Singapore kunnen echter van de dienst gebruik maken. Vooralsnog kan alleen een kleine groep klanten van DBS handelen op de crypto exchange van de bank.

Ook verkende DBS eerder deze maand toepassingen in de metaverse. De bank kocht in samenwerking met the Sandbox (SAND) een stuk virtueel land. De DBS directeur zei toen:

“In de komende jaren kunnen technologieën zoals kunstmatige intelligentie en blockchain heel ingrijpend gaan worden. Ook de metaverse, hoewel nog in de kinderschoenen, kan de relatie tussen banken en klanten fundamenteel veranderen.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie