Erik Juffermans Erik Juffermans
25/09/2022 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2022 13:00

Grootste bank Zuidoost-Azië biedt nu crypto handelsdiensten aan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El mayor banco del sudeste asiático ofrecerá cryptos en Hong Kong

Foto: Creativa Images/Shutterstock

Afgelopen vrijdag maakte DBS, de grootste bank van Singapore en zelfs van heel Zuidoost-Azië, bekend dat het handelsdiensten voor cryptocurrencies aan klanten gaat aanbieden. Singapore staat al langer bekend als een land dat crypto adoptie verwelkomt.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Een eigen crypto exchange

De bank bood deze diensten al eerder aan, maar ze waren toen alleen nog toegankelijk voor instituties, bedrijven en een kleine hoeveelheid particuliere investeerders. Nu wordt de dienst uitgebreid naar ruim honderdduizend extra klanten van DBS. De bank heeft 6 maanden geleden een eigen crypto exchange ontwikkelt voor haar klanten, genaamd DBS Digital Exchange of DDex. Vooralsnog is het alleen mogelijk om bitcoin (BTC), ethereum (ETH), ripple (XRP) en bitcoin cash (BCH) te verhandelen.

Een maand geleden observeerde DBS een verhoogde activiteit op haar eigen crypto exchange. Ondanks de hoge volatiliteit van de afgelopen maanden, werden er 4 keer zo veel transacties gedaan in juli vergeleken met april. Volgens een vertegenwoordiger van DBS is het aantrekkelijk voor klanten om hun eigen crypto bezit te monitoren. Een van de voorzitters van de bank zei het volgende:

“Bij DBS streven we ernaar om alle geavanceerde investeringsmogelijkheden beschikbaar te maken op ons platform. We laten ervaren investeerders naadloos en veilig de crypto sector verkennen.”

Metaverse

DBS is een van de leidende banken wereldwijd als het gaat om crypto adoptie. Eerder deze maand maakte de bank bekend dat het land had gekocht in de metaverse. De bank deed dit in samenwerking met The Sandbox, een metaverse gaming platform.

Volgens de directeur van DBS, Piyush Gupta, hebben digitale ontwikkelingen de potentie om de fundamentele eigenschappen van banken te veranderen. Hij lichtte de vooruitstrevende activiteit van DBS toe:

“In de komende jaren kunnen technologieën zoals kunstmatige intelligentie en blockchain heel ingrijpend gaan worden. Ook de metaverse, hoewel nog in de kinderschoenen, kan de relatie tussen banken en klanten fundamenteel veranderen.”

Ondanks het verdampen van ruim 2 biljoen dollar sinds november 2021 binnen de crypto sector, lijkt de institutionele interesse in crypto alsnog toe te nemen. De ontwikkelingen bij DBS zijn maar een van de vele voorbeelden van institutionele adoptie van crypto de laatste maanden.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement