Erik Juffermans Erik Juffermans
25/09/2022 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2022 13:00

Grootste bank Zuidoost-Azië biedt nu crypto handelsdiensten aan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El mayor banco del sudeste asiático ofrecerá cryptos en Hong Kong

Foto: Creativa Images/Shutterstock

Afgelopen vrijdag maakte DBS, de grootste bank van Singapore en zelfs van heel Zuidoost-Azië, bekend dat het handelsdiensten voor cryptocurrencies aan klanten gaat aanbieden. Singapore staat al langer bekend als een land dat crypto adoptie verwelkomt.

Bitcoin ter waarde van $141 miljoen terug naar Duitsland: Nieuwe verkoop op komst?
Bitcoin ter waarde van $141 miljoen terug naar Duitsland: Nieuwe verkoop op komst?

Een eigen crypto exchange

De bank bood deze diensten al eerder aan, maar ze waren toen alleen nog toegankelijk voor instituties, bedrijven en een kleine hoeveelheid particuliere investeerders. Nu wordt de dienst uitgebreid naar ruim honderdduizend extra klanten van DBS. De bank heeft 6 maanden geleden een eigen crypto exchange ontwikkelt voor haar klanten, genaamd DBS Digital Exchange of DDex. Vooralsnog is het alleen mogelijk om bitcoin (BTC), ethereum (ETH), ripple (XRP) en bitcoin cash (BCH) te verhandelen.

Een maand geleden observeerde DBS een verhoogde activiteit op haar eigen crypto exchange. Ondanks de hoge volatiliteit van de afgelopen maanden, werden er 4 keer zo veel transacties gedaan in juli vergeleken met april. Volgens een vertegenwoordiger van DBS is het aantrekkelijk voor klanten om hun eigen crypto bezit te monitoren. Een van de voorzitters van de bank zei het volgende:

“Bij DBS streven we ernaar om alle geavanceerde investeringsmogelijkheden beschikbaar te maken op ons platform. We laten ervaren investeerders naadloos en veilig de crypto sector verkennen.”

Metaverse

DBS is een van de leidende banken wereldwijd als het gaat om crypto adoptie. Eerder deze maand maakte de bank bekend dat het land had gekocht in de metaverse. De bank deed dit in samenwerking met The Sandbox, een metaverse gaming platform.

Volgens de directeur van DBS, Piyush Gupta, hebben digitale ontwikkelingen de potentie om de fundamentele eigenschappen van banken te veranderen. Hij lichtte de vooruitstrevende activiteit van DBS toe:

“In de komende jaren kunnen technologieën zoals kunstmatige intelligentie en blockchain heel ingrijpend gaan worden. Ook de metaverse, hoewel nog in de kinderschoenen, kan de relatie tussen banken en klanten fundamenteel veranderen.”

Ondanks het verdampen van ruim 2 biljoen dollar sinds november 2021 binnen de crypto sector, lijkt de institutionele interesse in crypto alsnog toe te nemen. De ontwikkelingen bij DBS zijn maar een van de vele voorbeelden van institutionele adoptie van crypto de laatste maanden.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie