Wessel Kersting Wessel Kersting
27/07/2022 15:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/07/2022 15:06

Harmony wil 5 miljard ONE coins ‘bijdrukken,’ community ontevreden

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Harmony wil 5 miljard ONE coins 'bijdrukken,' community ontevreden

Foto: photo_gonzo / Shutterstock.com

Het team achter de Harmony (ONE) blockchain heeft onlangs een nieuw voorstel uitgebracht. Hierin stelde het team voor om tot aan 4,97 miljard nieuwe ONE tokens bij te maken. Dit willen zij doen om alle slachtoffers van de $100 miljoen Horizon Bridge hack vorige maand te vergoeden.

In het voorstel stond dat er ongeveer 65.000 wallets over 14 verschillende activa waren getroffen door de hack. Het team gaf daarnaast aan er alles aan te hebben gedaan om met een passende oplossing te komen.

Het Harmony team gaf daarnaast aan dat zij geen oplossing konden bedenken waarbij de slachtoffers direct hun geld terugkrijgen. De reden hiervoor was dat de schatkist van Harmony niet toereikend is. Daarom gaven ze twee verschillende keuzes. Beide opties hebben het gevolg dat er miljarden nieuwe tokens de markt op komen.

Goed nieuws voor Toncoin (TON), Telegram heeft grootse plannen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Kiezen uit meer ONE coins, of nog meer coins

De eerste optie zorgt dat 100% van de tokens worden vergoed. Dit staat gelijk aan 4,97 miljard nieuwe tokens die erbij komen. De tweede optie zou slechts 50% van de tokens vergoeden, ofwel 2,48 miljard tokens. Deze tokens komen over een periode van drie jaar vrij voor de investeerders.

Het voorstel werd echter niet positief onthaald door de Harmony Community. Vele gaven aan bang te zijn voor de gevolgen van het bijmaken van zoveel nieuwe tokens.

Advertentie

Geen goede keus mogelijk volgens de Harmony community

Sommige leden uit de community gaven zelfs aan het gevoel te krijgen uit twee kwaden te moeten kiezen. Waarbij de ene optie is dat er meer tokens bijkomen en de andere optie is dat er nog meer coins bijkomen. Beide opties zorgen voor een inflatoir karakter, wat er weer voor zorgt dat de koers van ONE hard daalt.

Het team heeft vooralsnog geen keuze gemaakt en wacht rustig af wat de feedback is over deze voorstellen. De initiële reactie van de community is in ieder geval erg negatief. Vele hebben nu al aangegeven tegen dit voorstel te willen stemmen. Andere maken zich grote zorgen over de gevolgen van een mogelijke keus.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie