Wessel Kersting Wessel Kersting
04/12/2021 09:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 20:12

HedgeTrade de enige stijger in oceaan van rood

icon-altcoins
Altcoin nieuws
HedgeTrade de enige stijger in oceaan van rood

De cryptomarkt heeft vannacht flinke klappen gekregen. Waar de gehele top 300 in het rood staat is er toch nog een coin die zich niks aantrekken van deze dip. Die coin heet HedgeTrade (HEDG). Deze crypto wist ondanks de daling van bitcoin toch met 40% te stijgen in de afgelopen 24 uur.

In de afgelopen zeven dagen ging het nog veel beter. In die periode steeg de cryptocurrency met 70%. Door de stijging staat de coin op plaats 243 met een totale marktwaarde van $455 miljoen. De stijging hangt samen met het volume van de coin. Het volume is daarom in de afgelopen 24 uur ook hard gestegen met 144%. HEDG is sinds maart als langzaam omlaag aan het gaan, zou dit het begin kunnen zijn van een trend verandering?

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat is HedgeTrade?

HedgeTrade streeft ernaar om een platform te worden waar handelaren van over de hele wereld kennis met elkaar kunnen delen. Handelaren zullen op het platform via smart contracts hun voorspellingen plaatsen in een blauwdruk. Andere gebruikers van het platform kunnen deze blauwdrukken vervolgens kopen om toegang te krijgen en om te zien wat de voorspelling is van de handelaar. Hier wordt de handelaar natuurlijk voor beloond mits de blauwdruk correct is, mocht de voorspelling niet uitkomen dan wordt de gebruiker terugbetaald. HedgeTrade heeft dus als doel om een verandering te brengen aan sociale handel, en wil dit doen door middel van blockchain-technologie. 

Advertentie

Grafiek van HEDG

Op de grafiek hieronder is duidelijk te zien dat de coin een geschiedenis heeft met harde spikes. Dit is in het begin van 2020 al gebeurd, juli van dat jaar, begin 2021 en nog een paar keer daarna in dit jaar. De harde spike van vandaag is dus geen unicum. Deze spike zorgt er wel voor dat de downtrend van de afgelopen maanden doorbroken kan worden.

Mocht dit willen gebeuren moeten we wel een continuatie zien van de stijging. Mochten we weer inzakken zoals we vaker hebben gezien na een harde spike omhoog dan is de kans groot dat we de neerwaartse trend voortzetten. Het is in ieder geval een interessant project, een sterk idee. Echter zal alles kunnen afhangen van de uitvoering. 

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie