Roy van Krieken Roy van Krieken
12/10/2021 17:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2021 17:13

Hoeveelheid Polygon (MATIC) transacties halveert na scherpe stijging van de transactiekosten

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Hoeveelheid Polygon (MATIC) transacties halveert na scherpe stijging van de transactiekosten

Polygon (MATIC) heeft het afgelopen jaar behoorlijk naam gemaakt binnen de wereld van cryptocurrencies. Het is een zogeheten layer-2 schaaloplossing voor het Ethereum (ETH). Onlangs werd nog bekend dat het Polygon netwerk voor het eerst meer actieve dagelijkse gebruikers had dan het Ethereum netwerk.

Solana ontwikkelaars prikken datum voor reparatie van cryptonetwerk
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Gas fees

Deze extreem snelle groei van het Polygon netwerk lijkt nu plotseling tot een einde te zijn gekomen. De dagelijkse hoeveelheid transacties daalde namelijk van zo’n 6 miljoen transacties per dag aan het begin van deze maand tot ongeveer 3,1 miljoen op 11 oktober. Dat is een significante daling.

Dit is het gevolg van een bewuste stijging van de transactiekosten op het Polygon netwerk. Deze kosten, of gas fees, werden namelijk van zo’n 1 Gwei verhoogd naar maar liefst 30 Gwei. Vrijwel direct was het effect op het handelsvolume merkbaar.

Mede-oprichter van Polygon, Sandeep Nailwal, gaf aan dat het team achter de layer-2 schaaloplossing de gas fees zou gaan verhogen om zo ‘spam transacties’ te gaan weren. Er zou een minimum bedrag van 30 Gwei betaald moeten gaan worden voor elke transactie.

In het verleden was het Polygon netwerk namelijk het slachtoffer van ‘spam aanvallen’ waarbij grote hoeveelheden transacties tegelijkertijd werden uitgevoerd om zo het netwerk te overbelasten. Door het verhogen van de gas fees worden dergelijke aanvallen praktisch onmogelijk omdat dit voor de aanvaller te veel geld gaat kosten.

Op het eerste gezicht lijkt een stijging van de gas fees van 2900% enorm, maar een transactie op het Polygon netwerk blijft nog altijd een stuk goedkoper dan een transactie op het layer-1 Ethereum netwerk. Hier kost een transactie al gauw enkele tientallen dollars terwijl een Polygon transactie zelfs nu nog maar minder dan een cent kost.

Hoewel de hoeveelheid dagelijkse transacties als gevolg van de stijgende gas fees enorm is afgenomen, blijft Polygon nog altijd uitstekend werken als een layer-2 schaaloplossing voor het Ethereum netwerk.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie