Roy van Krieken Roy van Krieken
13/10/2022 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/10/2022 19:04

Huobi token stijgt 75% na plan van TRON-oprichter Justin Sun

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Huobi token stijgt 75% na plan van TRON-oprichter Justin Sun

Foto: Dima Zel/Shutterstock

Huobi is een van de grootste exchanges ter wereld op het moment. De exchange heeft ook een eigen token, de Huobi Token (HT). Het ging, net als met de meeste andere cryptocurrencies, niet bepaald goed met HT. Totdat plotseling een paar dagen geleden de token met meer dan 75% naar boven schoot. Dit had alles te maken met plannen van Tron-oprichter Justin Sun.

Forse daling Solana koers zorgt voor fortuin aan liquidaties
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Huobi token

Een paar dagen geleden was de prijs van HT net iets meer dan $4. Daarmee stond het op het laagste punt in bijna twee jaar tijd. In vergelijking met de all-time high stond de koers op dat moment zelfs meer dan 90% in het rood. Alles veranderde echter toen op 9 oktober Justin Sun plannen bekend maakte om de Huobi exchange en HT token nieuw leven in te blazen.

Op zondag werd Justin Sun tot het Global Adivsory Board van Huobi toegelaten. Vrijwel direct deelde Sun zijn plannen om het belang van de Huobi Token binnen het ecosysteem van de exchange belangrijker te maken.

“We weten dat de sleutel tot het revitaliseren van Huobi is om HT te versterken, en HT kan alleen gedijen op Huobi. In de toekomst zullen er veel grote stappen worden gezet rond HT, waaronder merkupgrade, empowerment en zakelijke samenwerking.”

Een nieuwe start voor Huobi

In een interview met CoinDesk liet Sun weten dat hij van HT een token wil maken die vergelijkbaar is met de eigen token van Binance, Binance Coin (BNB). Sun stelt dat BNB cruciaal was in het grote succes van Binance.

“Het succes van BNB komt echt ten goede aan het Binance-platform. Dus ik denk dat we ons op het gebied van operaties moeten richten op HT.”

De nieuwe plannen van Justin Sun komen te midden van grote problemen die spelen bij Huobi. De exchange, die haar oorsprong in China heeft, kwam onder vuur te liggen toen de overheid aldaar harde maatregelen ging treffen tegen de crypto industrie.

Dit heeft veel schade aangericht bij de exchange en veel gebruikers hebben hun spullen gepakt. Naar verluidt zou Huobi zelfs overwegen om maar liefst 30% van alle werknemers op straat te zetten. Met de nieuwe richting die de exchange in lijkt te gaan slaan is Huobi echter erg optimistisch over de toekomst.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie