Timo Bult Timo Bult
29/12/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/12/2019 10:45

IBM noemt IOTA (MIOTA) in patentaanvraag, adoptie IOTA versnelt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
IBM noemt IOTA (MIOTA) in patentaanvraag, adoptie IOTA versnelt

De Amerikaanse IT-gigant IBM heeft een patent ingediend waarin het de cryptocurrency IOTA (MIOTA) specifiek bij naam noemt. Het bedrijf stelt dat de cryptocurrency gebruikt kan worden voor het inplannen van taken binnen een netwerk van apparaten. Het patent werd al in 2018 ingediend maar is op 29 december de laatste fase ingegaan, blijkt uit Google Patents.
IOTA is een project dat zich bezighoudt met het ‘Internet of Things (IoT)’. Dit is een wereld waarin het internet vooral zal bestaan uit autonome en semi-autonome netwerkapparaten die met elkaar kunnen communiceren en zo autonoom taken uit kunnen voeren.
IBM legt in de patentaanvraag uit dat het de cryptocurrency van het project, MIOTA, zou kunnen gebruiken om taken in te plannen. Zo wordt beschreven:

In dit voorbeeld kan de planner tokens opnieuw toewijzen tussen ten minste een van de gebruikers of netwerkapparaten bij het plannen van taken voor prestaties door netwerkapparaten. [Een gebruiker] kan bijvoorbeeld overeenkomen om een aantal tokens te ruilen in ruil voor een gameconsole in netwerkapparaten met een beeldverwerkingsfunctie om een objectherkenningstaak uit te voeren.

In welke hoedanigheid IBM van plan is IOTA of een andere cryptocurrency toe te passen wordt niet verduidelijkt in de aanvraag. Wel is opvallend dat het bedrijf IOTA specifiek bij naam noemt.
Blockchain-technologie is overigens niets nieuws voor IBM. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld zijn eigen ‘Food Trust’ blockchain, waarmee onder andere supermarkten hun toeleveringsketen transparanter kunnen maken voor hun klanten. Nestlé en Carrefour zijn twee grote namen die gebruikmaken van IBM’s blockchain.
De adoptie van IOTA lijkt op zijn beurt in een stroomversnelling terecht te zijn gekomen. Onderzoekers hebben een grafiek opgesteld waarin te zien is hoeveel patentaanvragen er zijn gedaan waarin IOTA wordt genoemd. Volgens de onderzoekers zijn er tot nu toe 111 patenten aangevraagd door 44 verschillende bedrijven, waaronder Siemens, Intel en Blackberry Telecom. 77% van de patenten werden in de afgelopen 365 dagen aangevraagd.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie