Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Carrefour en Nestlé passen opnieuw IBM’s blockchain toe, dit keer voor babymelkpoeder

De retail-giganten Carrefour en Nestlé gaan de blockchain-technologie IBM opnieuw inzetten voor het volgen van de productie van een product, dit keer van babymelkpoeder. Dit maakten de twee bedrijven op 14 november bekend in een aankondiging.

Door IBM’s ‘Food Trust’ blockchain in te zetten hopen de twee bedrijven meer transparantie aan consumenten te kunnen bieden. Zij zullen het gehele productieproces van de babymelk, dat wordt geproduceerd door Laboratoires Guigoz, kunnen volgen. Daarnaast zullen Nestlé en Carrefour regelmatige checks uitvoeren op de producten middels de ingezette technologie. Zo wordt in de aankondiging uitgelegd:

Het bieden van transparantie in de gehele supply chain, van zuivel tot schap, helpt voort te bouwen op de nauwe vertrouwensrelatie tussen consumenten en het merk. De blockchain-technologie die wordt toegepast op GUIGOZ® Bio 2- en 3-producten van Laboratoires Guigoz benadrukt de expertise, knowhow en zorg die wordt besteed om de kwaliteit van kindervoedingproducten te waarborgen.
Praktisch gezien hebben alle consumenten toegang tot al deze informatie door eenvoudig de QR-code te scannen met hun smartphone.

- Advertentie -

Het is niet voor het eerst dat Carrefour en Nestlé samenwerken om IBM’s Food Trust-platform toe te passen. In april pasten de bedrijven de technologie toe om het productieproces van Mousline purée volgen, een aardappelpuree. Ook bij dit product kan de consument simpelweg een QR-code scannen om te zien hoe het product is geproduceerd.

Blockchain biedt een ideale manier om de supply chain transparanter te maken. Alle informatie die wordt ingevoerd kan niet worden aangepast waardoor een consument zeker kan zijn dat de informatie die hij of zij ziet ook daadwerkelijk klopt. De Dutch Blockchain Coalition lanceerde onlangs een cursus voor alle Nederlanders die meer willen weten over blockchain-technologie.

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.201,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.201,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...