Timo Bult Timo Bult
16/11/2019 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2019 07:00

Carrefour en Nestlé passen opnieuw IBM's blockchain toe, dit keer voor babymelkpoeder

De retail-giganten Carrefour en Nestlé gaan de blockchain-technologie IBM opnieuw inzetten voor het volgen van de productie van een product, dit keer van babymelkpoeder. Dit maakten de twee bedrijven op 14 november bekend in een aankondiging.
Door IBM’s ‘Food Trust’ blockchain in te zetten hopen de twee bedrijven meer transparantie aan consumenten te kunnen bieden. Zij zullen het gehele productieproces van de babymelk, dat wordt geproduceerd door Laboratoires Guigoz, kunnen volgen. Daarnaast zullen Nestlé en Carrefour regelmatige checks uitvoeren op de producten middels de ingezette technologie. Zo wordt in de aankondiging uitgelegd:

Het bieden van transparantie in de gehele supply chain, van zuivel tot schap, helpt voort te bouwen op de nauwe vertrouwensrelatie tussen consumenten en het merk. De blockchain-technologie die wordt toegepast op GUIGOZ® Bio 2- en 3-producten van Laboratoires Guigoz benadrukt de expertise, knowhow en zorg die wordt besteed om de kwaliteit van kindervoedingproducten te waarborgen.
Praktisch gezien hebben alle consumenten toegang tot al deze informatie door eenvoudig de QR-code te scannen met hun smartphone.

Het is niet voor het eerst dat Carrefour en Nestlé samenwerken om IBM’s Food Trust-platform toe te passen. In april pasten de bedrijven de technologie toe om het productieproces van Mousline purée volgen, een aardappelpuree. Ook bij dit product kan de consument simpelweg een QR-code scannen om te zien hoe het product is geproduceerd.
Blockchain biedt een ideale manier om de supply chain transparanter te maken. Alle informatie die wordt ingevoerd kan niet worden aangepast waardoor een consument zeker kan zijn dat de informatie die hij of zij ziet ook daadwerkelijk klopt. De Dutch Blockchain Coalition lanceerde onlangs een cursus voor alle Nederlanders die meer willen weten over blockchain-technologie.
Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie