Timo Bult Timo Bult
14/11/2019 18:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/11/2019 18:20

Dutch Blockchain Coalition lanceert de Nationale Blockchain Cursus, voor iedereen toegankelijk

Nieuws
Dutch Blockchain Coalition lanceert de Nationale Blockchain Cursus, voor iedereen toegankelijk

De Dutch Blockchain Coalition heeft een gratis online cursus gelanceerd voor iedereen die de basis van blockchain-technologie wil begrijpen. De Nationale Blockchain Cursus ging vandaag, 14 november, live en is nu voor iedereen toegankelijk.
De cursus bestaat uit zes video’s waarin telkens een ander thema aan bod komt. Zo zullen vragen als ‘Wat is blockchain?’ en ‘Wat kunnen we er mee?’ beantwoord worden aan de hand van theorie, gesprekken met mensen uit de praktijk en rondetafelgesprekken met experts. De Dutch Blockchain Coalition geeft op zijn website aan dat de cursist met deze cursus leert:

  • Te beschrijven wat blockchain is,
  • Aan te geven wat toepassingsmogelijkheden van blockchain zijn,
    Te benoemen welke soorten blockchain er zijn,
  • Te beargumenteren wanneer blockchain echt een meerwaarde heeft ten opzichte van andere technologische oplossingen,
  • Mee te praten over juridische vraagstukken en vraagstukken met betrekking tot hoe het energieverbruik van blockchain.

Een van de experts die aan het woord komt is Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn van Oranje, van TechLeap.NL. Hij zegt over de cursus en blockchain-technologie het volgende tegen Emerce:

Ik denk dat het belangrijk is dat mensen begrijpen waar blockchain echt over gaat zodat zijzelf kunnen afwegen in hoeverre het voor hen relevant is. Net als bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie is dit een hele belangrijke technologie met een enorme impact op maatschappij en economie. En dus is het voor iedereen belangrijk om een beetje te begrijpen waar het over gaat.

De Nationale Blockchain Cursus kan hier gevonden worden. Cursisten ontvangen na afronding een certificaat die wordt beveiligd met blockchain waardoor de echtheid van het certificaat gecontroleerd kan worden.
In de Crypto Insiders Members omgeving kan je meer leren over cryptocurrencies, een van de use-cases voor blockchain-technologie. Je leest er onder andere over het traden met cryptocurrencies. Daarnaast ontvang je trading signals en krijg je toegang tot onze overzichtelijke mediatheek met een verscheidenheid aan uitlegvideo’s en koersanalyses. Benieuwd naar onze content? Klik dan hier om je aan te melden en krijg de eerste 30 dagen gratis!
Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie