Home Nieuws Altcoin nieuws ICON (ICX) zal vruchten plukken van Zuid-Korea's pro-ICO regelgeving

ICON (ICX) zal vruchten plukken van Zuid-Korea’s pro-ICO regelgeving

- Advertentie -

Vorige week verscheen er interessant nieuws vanuit Zuid-Korea. Het lijkt er op dat de Zuid-Koreaanse parlement de legalisering van initial coin offerings (ICO’s) overweegt. Als de legalisatie daadwerkelijk gaat plaatsvinden zal ICON (ICX) hier de meeste vruchten van plukken, en met hele goede redenen.

Allereerst is ICON één van de meest populaire ‘smart contract’ platforms van Zuid-Korea. Als de hype omtrent ICO’s weer gaat opleven, zal de meeste activiteit hoogstwaarschijnlijk via ICON verlopen. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat de waarde van ICX voorbij de $100 schiet aangezien de drijfveer voor een prijsstijging vaak verwant is aan het aantal projecten dat verbonden is aan ICON. Met precies dezelfde gedachte steeg Ethereum van een koersprijs van enkele dollars begin 2017 tot over de $1000 afgelopen december, aangedreven door de ICO-rage.

Toch zal het niet alleen regelgeving zijn die een positieve koers voor ICON zal initiëren. Het feit dat ICON veel schaalbaarder is dan Ethereum en veel andere blockchain platforms zal hieraan ook bijdragen. Een ieder die de ontwikkelingen van Ethereum volgt is er van op de hoogte dat schaalbaarheid het grootste hekelpunt is. Dit is waarom het team achter Ethereum nog steeds aan het experimenteren is met concepten zoals het Casper protocol.

ICON (ICX) ligt, als het op schaalbaarheid aankomt, voorop dankzij haar ‘loop chain protocol’. Dit protocol is uniek omdat het niet gebaseerd is op de ERC-20 of een gelijksoortig protocol op de markt. ICON is vanaf nul opgebouwd en maakt gebruik van wat ‘community formation’ wordt genoemd. Dit bewerkstelligt de communicatie tussen verschillende smart contracts, zonder dat er noodzaak is voor een gecentraliseerd systeem. Dit maakt ICON veel schaalbaarder dan Ethereum en daardoor een voorloper in de race om de Zuid-Koreaanse ICO markt op het moment dat de nieuwe regelgeving van kracht is.

Nog een factor die de waarde van ICON in de nabije toekomst zal stimuleren zijn de samenwerkingen die het project heeft met de Zuid-Koreaanse overheid en de private sector. Een politiek gezien gunstige omgeving zal een groei teweeg brengen in het aantal bedrijven die ICON gebruiken, wat weer een waardestijging van ICX kan betekenen. Een toekomst waarin ICON door de massa wordt opgenomen is dermate waarschijnlijk, dat het project is gaan samenwerken met Trive, een in Singapore gevestigde investeringsfirma. Trive is van plan om ICON’s blockchain te bestuderen ten behoeve van educatie in haar programmeer-scholen.

Naast bovenstaande ontwikkelingen lijken westerse investeerders steeds meer interesse te krijgen voor Aziatische projecten om diens technologische vernuft. Dit is zowat een garantie voor een groei in investeringsvolume. Zodra er meer geld in projecten zoals ICON stroomt zal de koersprijs van ICX toenemen.

Afgaande op alle ontwikkelingen is het niet moeilijk te zien waarom de verwachting is dat ICON (ICX) een project is dat in 2018 een flinke groei kan doormaken. Zelfs met een wat conservatieve verwachting kan ICX met gemak nog dit jaar richting de $80 groeien. Kortom, een goede investering voor traders met een blik op de lange termijn.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€16.704,70 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€16.417,60 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€16.418,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.468,90 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.519,70 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...