Roy van Krieken Roy van Krieken
30/01/2022 07:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2022 07:51

Interesse in Shiba Inu lijkt volledig te zijn opgedroogd

Nieuws

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

 

Een paar maanden geleden stond de meme-coin Shiba Inu (SHIB) behoorlijk in de schijnwerpers. De cryptocurrency steeg binnen korte tijd astronomisch en de interesse van crypto investeerders in het project was op momenten gigantisch. Shiba Inu kwam zelfs in de top 10 van grootste cryptocurrencies te staan. Inmiddels is de koers van Shiba Inu echter helemaal onderuit gezakt en ook de hype en interesse rondom het project lijken volledig te zijn verdampt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Google Trends

Het afgelopen jaar was Shiba Inu zelfs zo populair dat het bovenaan stond op CoinMarketCap qua zoekopdrachten. Ook op de Google werd er over de hele wereld enorm veel gezocht naar bijvoorbeeld ‘Shiba Inu’ of ‘Buy Shiba Inu’. 

Dit zoekvolume op Google is de afgelopen 90 dagen echter totaal opgedroogd. In Google Trends is te zien dat er een piek werd bereikt qua interesse op 29 oktober van het vorige jaar. Inmiddels is dit aantal zoekopdrachten met maar liefst 92% gekelderd!

Shiba Inu koers

De koers van de meme-coin wist niet veel beter te presteren de afgelopen maanden. Sinds de all-time high die werd gezet aan het einde van oktober 2021 is de SHIB koers meer dan 75% gezakt.  Aan het begin van januari kelderde de marktkapitalisatie van Shiba Inu in slechts een week tijd zelfs met meer dan $3,5 miljard.

Hoewel het team van Shiba Inu achter de schermen nog altijd hard werkt om het project weer tractie te laten krijgen lijkt dit inmiddels een behoorlijke opgave te zijn geworden. Hier en daar wordt SHIB nog wel eens genoteerd op een nieuwe crypto exchange, maar de extreme koersstijging die we in het verleden zagen lijken tot dusver verleden tijd.

Uiteraard is Shiba Inu niet de enige cryptocurrency die op het moment slecht presteert. Door de grote onzekerheid in zowel de crypto- als aandelenmarkten staan de meeste cryptocurrencies diep in het rood. Desalniettemin is de ondergang van SHIB een uitschieter te noemen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie