Timo Bult Timo Bult
08/03/2020 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/03/2020 10:45

IOTA (MIOTA) oprichter gaat schade hack uit eigen zak vergoeden

icon-altcoins
Altcoin nieuws
IOTA (MIOTA) oprichter gaat schade hack uit eigen zak vergoeden

De mede-oprichter van IOTA (MIOTA), David Sonstebo, gaat de slachtoffers van de hack die afgelopen februari plaatsvond, uit eigen zak tegemoetkomen. Dit blijkt uit een onlangs verschenen Reddit-bericht.
Afgelopen februari deden verschillende IOTA community-leden melding van gestolen fondsen uit hun trinity wallets. Het was op dat moment nog onduidelijk hoe de hackers te werk gingen en hoeveel er gestolen was.
Als reactie op de hack besloot de IOTA Foundation het netwerk tijdelijk plat te leggen, iets wat zeer ongebruikelijk is in de blockchain-wereld. Dit deed de stichting door de Coordinator, een node, uit te zetten waardoor transacties niet meer werden goedgekeurd. De beslissing kreeg veel kritiek omdat het aan zou tonen dat IOTA te gecentraliseerd is.
Nu blijkt uit onderzoek dat hackers de wallets konden hacken door de samenwerking tussen Moonpay en IOTA. Moonpay is een betalingsverwerker die sinds november 2019 samenwerkt met IOTA, dit was ook de maand waarin de hackers hun aanval naar verluidt begonnen te plannen. Naar schatting is er voor meer dan $2 miljoen aan IOTA gestolen.
Sonstebo heeft nu gemeld dat hij de schade uit eigen zak zal gaan vergoeden. Hij schrijft:

Om iedereen hier zekerheid te geven, zal ik me ertoe verbinden dat de schade van alle hier geïdentificeerde slachtoffers vergoedt zal worden. Een aanzienlijk deel van mijn eigen bezit gaat naar het oplossen van dit ongelukkige incident.

Hoeveel Sonstebo uit eigen zak vergoedt is niet precies bekend. Wel lijkt het er dus op dat de slachtoffers van de IOTA hack zich geen zorgen hoeven te maken om hun verloren IOTA!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie