Rico Engelbarts
01/06/2018 16:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 08:57

IOTA-prijs stijgt met 17%

icon-altcoins
Altcoin nieuws
IOTA_stijgt_met_17_procent

De prijs van IOTA (MIOTA) oversteeg gisteren de gemiddelde dagwinst van andere coins en steeg 17% ten opzichte van woensdag. Het project bracht op 29 mei de bètaversie van de Trinity Wallet uit en heeft het prijs-momentum sindsdien gehandhaafd.
Momenteel staat de IOTA-prijs op $1,77. Sinds 28 mei en de aankondiging van de nieuwe wallet is de waarde van IOTA met meer dan 31% gestegen. Dit is berekend op basis van de handelsprijs van $1,35 op het einde van de dag op 28 mei. IOTA heeft nu een marktwaarde van $4,9 miljard, wat het de 9e grootste cryptocurrency maakt.
De prijsstijging komt te midden van een algemene bullmarkt voor de meeste coins en tokens. De stijging in 24 uur van IOTA steekt echter wel met kop en schouder boven de andere coins in de top 100, die gemiddeld 3-6% stegen, uit.
IOTA_stijgt_met_17_procent_grafiek
Het IOTA-project heeft in razend tempo talrijke partnerschappen opgedaan, naast de voortdurende  ontwikkelingen. Het belangrijkste kenmerk van het project, de “Tangle” is gericht op bedrijven die hun processen en transacties efficiënter en transparanter willen maken, De focus van het project op het aandrijven van de “internet der dingen”-infrastructuur is essentieel bij het verkrijgen van partners.
Eerder op donderdag kondigde IOTA een partnerschap aan met de grootste bank van Noorwegen, Ook werkte IOTA samen met een belangrijke logistieke tak voor de Verenigde Naties.
De Trinity-wallet kan deze oorzaak in het algemeen helpen. Het ontwikkelingsteam zei dat er extra voorzorgsmaatregelen nodig waren om ervoor te zorgen dat de Trinity-wallet eenvoudig te gebruiken was en zoveel mogelijk “gebruikersfouten” ontbeerde. Dit omvatte twee externe beoordelingen en beveiligingsaudits. Dit is belangrijk in een tijd waarin nieuwe crypto-investeerders de ruimte blijven overspoelen en waarin er een veelvuldige frustratie heerst over de complexiteit van exchanges en sleutelbeheer.
Dat gezegd hebbende, valt het nog te bezien of de huidige opwinding over deze partnerschappen en de release van de nieuwe wallet zich vertaalt in aanhoudende prijsondersteuning.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie