Kevin Schijven Kevin Schijven
05/02/2021 15:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/02/2021 15:29

"Kans is groot dat SEC rechtszaak tegen Ripple verliest," zegt voormalig SEC functionaris

Joseph Hall, een voormalig ambtenaar van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), denkt dat er een grote kans is dat de SEC de rechtszaak tegen Ripple zal verliezen.
Ripple werd medio december aangeklaagd door de SEC voor de illegale verkoop van $1,3 miljard aan effecten met de XRP cryptocurrency. Ripple ontkent dat XRP een effect is.
Hall, nu partner bij advocatenkantoor Davis Polk, noemt de rechtszaak in een interview op 3 februari met ‘Thinking Crypto’ merkwaardig en vindt voornamelijk de timing frappant:

 “De rechter zou kunnen zeggen: “Als XRP een probleem was, waarom nu? Je kent XRP sinds 2012. Wat is hier aan de hand?” Dus ik denk dat we de XRP-zaak beginnen met een feitelijke beschouwing die misschien niet de beste is voor de SEC. Dus ik denk dat de kans groot is, maar ik kan je daar geen percentage over geven, dat de SEC deze verliest.”

Hall was bij de SEC actief tussen 2003 en 2005. Hij is verbaasd over de timing van de rechtszaak die een dag voordat de voormalig SEC voorzitter Jay Clayton opstapte werd ingediend. Ook meldt hij dat veel onschuldige investeerders de dupe zijn.
Daarnaast meldt Hall dat als de SEC dit verliest het wellicht een slecht precedent zou kunnen zetten waardoor de SEC beperkt wordt in haar regulering over de crypto sector:

“Eerlijk gezegd, als ze het verliezen bij de districtsrechtbank en ze het niet schikken, zullen ze zeker in hoger beroep gaan. Ze zouden kunnen eindigen met een uitspraak die het voor hen erg moeilijk maakt om enige autoriteit over de hele crypto-ruimte uit te oefenen. En ik denk niet dat dat iets goed zou zijn.

Zoals ik al eerder zei, denk ik dat er enkele belangen zijn die de Amerikaanse federale effectenwetten moeten beschermen die hier logisch zouden zijn. Je moet gewoon heel goed nadenken over wat voor soort eisen je aan deze branche stelt.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie