Kevin Schijven Kevin Schijven
31/01/2021 19:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2023 09:57

Ripple publiceert verklaring omtrent XRP rechtszaak; wil van SEC weten waarom bitcoin en ethereum geen effecten zijn

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple publiceert verklaring omtrent XRP rechtszaak; wil van SEC weten waarom bitcoin en ethereum geen effecten zijn

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple heeft onlangs een verklaring uitgebracht omtrent de aanklacht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC diende vorige maand een aanklacht tegen Ripple in voor de illegale verkoop van $1,3 miljard aan securities, of effecten, met XRP.
In de verklaring van 93 pagina’s ontkent Ripple wederom dat XRP een effect of investeercontract is. Ripple zegt dat de SEC negeert dat XRP wel degelijk “utility” of bruikbaarheid heeft:

XRP functioneert bijvoorbeeld als een ruilmiddel, een virtuele valuta die tegenwoordig wordt gebruikt in internationale en binnenlandse transacties, waarmee waarde tussen rechtsgebieden wordt verplaatst en transacties worden vergemakkelijkt. Het is geen effect en de SEC heeft geen bevoegdheid om het als een effect te reguleren.

De functionaliteit en liquiditeit van XRP zijn volledig onverenigbaar met effectenregulering. De registratie van XRP als een effect vereisen, betekent dat het belangrijkste nut ervan wordt aangetast.

Ripple zegt dat de SEC al jaren onduidelijk is en geen richtlijnen heeft gegeven. Ook heeft geen enkele andere toezichthouder op aarde XRP als een effect bestempeld:

“Tot op heden hebben ze geen begeleiding geboden voor die vastberadenheid. Zoals we al vele jaren zeggen, vragen we simpelweg dat de regels duidelijk worden vermeld en consequent worden toegepast.

Vóór deze zaak heeft geen effectentoezichthouder ter wereld beweerd dat transacties in XRP als effecten moeten worden geregistreerd, en om een goede reden. De functionaliteit en liquiditeit van XRP zijn volledig onverenigbaar met effectenregulering.”

Ripple zegt ook dat het een regeling had afgesloten met het Amerikaanse ministerie van Justitie en de Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) in 2015 dat XRP erkende als een digitale valuta:

“De aanklager wist van de schikking van 2015 en toch gaf de eiser de gedaagden geen duidelijke kennisgeving dat toch een schending zouden vormen van een andere federale wet.”

Tevens vraagt Ripple om documenten van de SEC met behulp van een Freedom of Information Act (FOIA) verzoek hoe de SEC heeft bepaald dat bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) geen effecten zijn. Ook beweert Ripple weer dat beide cryptocurrencies in handen zijn van China:


De XRP koers zat vandaag weer een behoorlijke rally. Dat heeft echter wellicht meer te maken met een zogeheten ‘pump & dump’ groep dan de rechtszaak.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie