Ripple publiceert verklaring omtrent XRP rechtszaak; wil van SEC weten waarom bitcoin en ethereum geen effecten zijn

Ripple heeft onlangs een verklaring uitgebracht omtrent de aanklacht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC diende vorige maand een aanklacht tegen Ripple in voor de illegale verkoop van $1,3 miljard aan securities, of effecten, met XRP.

In de verklaring van 93 pagina’s ontkent Ripple wederom dat XRP een effect of investeercontract is. Ripple zegt dat de SEC negeert dat XRP wel degelijk “utility” of bruikbaarheid heeft:

XRP functioneert bijvoorbeeld als een ruilmiddel, een virtuele valuta die tegenwoordig wordt gebruikt in internationale en binnenlandse transacties, waarmee waarde tussen rechtsgebieden wordt verplaatst en transacties worden vergemakkelijkt. Het is geen effect en de SEC heeft geen bevoegdheid om het als een effect te reguleren.

De functionaliteit en liquiditeit van XRP zijn volledig onverenigbaar met effectenregulering. De registratie van XRP als een effect vereisen, betekent dat het belangrijkste nut ervan wordt aangetast.

Ripple zegt dat de SEC al jaren onduidelijk is en geen richtlijnen heeft gegeven. Ook heeft geen enkele andere toezichthouder op aarde XRP als een effect bestempeld:

“Tot op heden hebben ze geen begeleiding geboden voor die vastberadenheid. Zoals we al vele jaren zeggen, vragen we simpelweg dat de regels duidelijk worden vermeld en consequent worden toegepast.

Vóór deze zaak heeft geen effectentoezichthouder ter wereld beweerd dat transacties in XRP als effecten moeten worden geregistreerd, en om een goede reden. De functionaliteit en liquiditeit van XRP zijn volledig onverenigbaar met effectenregulering.”

Ripple zegt ook dat het een regeling had afgesloten met het Amerikaanse ministerie van Justitie en de Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) in 2015 dat XRP erkende als een digitale valuta:

“De aanklager wist van de schikking van 2015 en toch gaf de eiser de gedaagden geen duidelijke kennisgeving dat toch een schending zouden vormen van een andere federale wet.”

Tevens vraagt Ripple om documenten van de SEC met behulp van een Freedom of Information Act (FOIA) verzoek hoe de SEC heeft bepaald dat bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) geen effecten zijn. Ook beweert Ripple weer dat beide cryptocurrencies in handen zijn van China:

De XRP koers zat vandaag weer een behoorlijke rally. Dat heeft echter wellicht meer te maken met een zogeheten ‘pump & dump’ groep dan de rechtszaak.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€39.029,30 Kopen
1
Litebit
€39.372,70 Kopen
2
Bitcoinmeester
€39.382,10 Kopen
3
SATOS
€39.702,70 Kopen
Meer nieuws

Nieuwe Coinbase aanvraag voor beursnotering geeft uniek inzicht in de bitcoin (BTC) exchange

Coinbase, de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange, is van plan om naar de beurs te stappen. In december diende het bedrijf hiervoor een zogeheten S-1 aanvraag...

Polkadot (DOT), Cardano (ADA) en 21 andere altcoins mogelijk onderdeel van nieuw Grayscale-fonds

De grote crypto-vermogensbeheerder Grayscale is van plan zijn altcoin-fondsen verder uit te breiden! Dit blijkt uit een recente persaankondiging van het bedrijf waaruit blijkt...

Bitcoin (BTC) zakt door support, vormt bullish divergence – Deze altcoin kan als enige stijgen

Gistermiddag zette bitcoin (BTC) opnieuw de daling in nadat de koers door een belangrijke Moving Average (MA) zakte. BTC zakte uiteindelijk meer dan 10% in...

Groot investeringsfonds verkoopt $750 miljoen aan bitcoin (BTC) en stopt het in deze altcoins

FD7 Ventures, een cryptocurrency-fonds uit Dubai, gaat de komende maand maar liefst $750 miljoen aan bitcoin (BTC) verkopen om in Cardano (ADA) en Polkadot...

JPMorgan adviseert klanten 1% in cryptocurrencies als bitcoin (BTC) te investeren

JPMorgan Chase, de grootste investeringsbank van de Verenigde Staten, adviseert zijn klanten om 1% van hun portfolio in cryptocurrencies als bitcoin (BTC) te investeren....

Gaat Elon Musk in de problemen komen door zijn Dogecoin (DOGE) tweets? Musk reageert

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat de afgelopen tijd Tesla CEO Elon Musk weer regelmatig over Dogecoin (DOGE) tweet. Op 24 februari...