Kevin Schijven Kevin Schijven
31/01/2021 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/01/2021 12:15

Ripple (XRP) koers stijgt als een raket, WallStreetBets rage slaat over

Nieuws
Ripple (XRP) koers stijgt als een raket, WallStreetBets rage slaat over

Foto: rafapress/Shutterstock

Afgelopen week vond een merkwaardige beleggingsstrijd plaats tussen de hedgefondsen van Wall Straat en de Reddit community van ‘WallStreetBets.’ Eerst werd de koers van GameStop (GME) aandelen omhoog ‘gepompt’ en vervolgens die van Dogecoin (DOGE).
Nu lijkt XRP aan de beurt te zijn. Gisterenmiddag schoot de koers van de Ripple cryptocurrency met bijna 70% omhoog in waarde van ongeveer $0,28 naar $0,47. Een correctie bracht de prijs vervolgens weer terug naar $0,37.
Sindsdien is de XRP koers weer aan het klimmen en op het moment van schrijven begint deze koersstijging zelfs te versnellen. XRP heeft zojuist de $0,50 aangetikt, de laatste keer dat de XRP prijs zo hoog lag was rond de tijd dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de aanklacht tegen Ripple indiende.
Volgens de SEC heeft Ripple zich schuldig gemaakt aan de illegale verkoop van $1,3 miljard aan effecten met XRP. De XRP koers kreeg hierdoor een zware klap te verduren en meerdere cryptocurrency-exchanges en -fondsen hebben de crypto laten vallen en van hun platforms verwijderd.
Ripple diende onlangs een eerste reactie op de aanklacht bij de SEC in en het bedrijf stelt ontkent nog steeds dat XRP een effect is onder Amerikaanse wetgeving:


Dat de Reddit community nu voor XRP kiest lijkt dan ook een weer een vorm van protest te zijn zoals eerder deze week met GameStop. In ieder geval wordt dat beweerd. Houd er rekening mee dat veel van deze mensen alleen aan deze “pump” meedoen om snel wat geld te verdienen.
Het is daarom ook erg riskant om mee te doen. Een massale verkoop, of de ‘dump’ in de ‘pump & dump,’ kan elk moment plaatsvinden en je hebt dan vaak net zoveel verliezers als winnaars. Wees dus zeer voorzichtig.
Stellar lumens (XLM) lijkt ook een deel van de aandacht te ontvangen. Deze XRP concurrent werd opgezet door Ripple medeoprichter Jed McCaleb en in staat de afgelopen 24 uur 13% in de plus. McCaleb dumpt overigens regelmatig grote hoeveelheden XRP op de markt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie