Timo Bult Timo Bult
23/12/2020 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/12/2020 07:04

Ripple (XRP) in de problemen? SEC dient officieel aanklacht in

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) in de problemen SEC dient officieel aanklacht in

Foto: rafapress/Shutterstock

De CEO van het bedrijf achter de cryptocurrency XRP (XRP) Ripple waarschuwde gisteren al voor de mogelijke aanklacht van de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen het bedrijf. Die aanklacht is er nu officieel gekomen en is zowel voor Ripple als de oprichters niet mals!
In de aanklacht wordt Ripple er zoals verwacht van beschuldigd dat het voor $1,3 miljard aan illegale effecten heeft verkocht. De SEC noemt de verkoop een “ongeregistreerde, doorgaande aanbieding van digitale activa effecten.” Daarnaast wordt de CEO, Brad Garlinghouse en medeoprichter Christian Larsen verweten niet hun persoonlijke XRP verkopen te hebben geregistreerd. De SEC zegt over de gang van zaken:

“[Deze acties] hebben potentiële kopers de juiste informatie over XRP en de activiteiten van Ripple en andere belangrijke langdurige beschermingen ontnomen die fundamenteel zijn voor ons robuuste openbare marktsysteem,”

Of een cryptocurrency een effect of niet is blijft een heikel punt in de cryptowereld. Dat dit soms onduidelijk is, zoals in het geval van Ripple, komt voornamelijk door de vage regelgeving in de Verenigde Staten. De SEC bestempelt XRP nu dus als effect waardoor Ripple de verkoop ervan, die in 2013 begon, had moeten registreren bij de toezichthouder.
Mocht de rechtbank de SEC in het gelijkstellen dan zou dit hoge boetes kunnen opleveren. Ook Garlinghouse en Larsen kan mogelijk worden opgelegd dat zij al hun winsten moeten terugbetalen met daarbovenop nog eens hoge boetes.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement